Senzacija u Miamiju: Lando Norris stigao do prve pobjede u F1

0
Radiosarajevo.ba
Senzacija u Miamiju: Lando Norris stigao do prve pobjede u F1
Foto: EPA - EFE / Lando Norris na pobjedničkom postolju

Britanac Lando Norris u McLaren Mercedesu pobjednik je Velike nagrade Miamija čime je proslavio svoju premijernu pobjedu u Svjetskom prvenstvu Formule 1.

Norris je startao s pete pozicije, ali je sjajno odradio cijelu utrku, premda je imao i malo sreće s trenutkom kada se na stazi pojavilo sigurnosno vozilo.

Dogodilo se to u 28. krugu dok je bio na vrhu redoslijeda, ispred svjetskog prvaka Maxa Verstappena.

Sudija spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u boksu

Sudija spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u boksu

Odmah po odlasku sigurnosnog vozila Nizozemac je pokušao vratiti vodstvo prilikom prvog zavoja. U tom trenutku 25-godišnji Norris je odbio napad i potom sve do kraja samo povećavao prednost do konačne pobjede.

Osim što je slavio po prvi put u karijeri Norris je postao 21. britanski vozač u historiji Formule 1 s pobjedom na nekoj od Velikih nagrada. Isto tako, njegov je McLaren pobijedio po prvi put nakon utrke u Monzi 2021. godine.

Verstappen je bio drugi s +7.612 sekundi zaostatka, dok se na pobjedničkom postolju našao i Charles Leclerc iz Ferrarija (+9.920).

U ukupnom poretku Verstappen je prvi s 136 bodova, drugi je njegov timski kolega Sergio Perez (101), a treći Leclerc (98).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije