Nema mu ravnog: Max Verstappen pokorio i Kinu

0
Radiosarajevo.ba
Nema mu ravnog: Max Verstappen pokorio i Kinu
Foto: EPA - EFE / Max Verstappen

Trostruki svjetski prvak Max Verstappen slavio je na Velikoj nagradi Kine, po prvi put u karijeri, čime je došao do četvrte pobjede na pet utrka ove sezone.

Vozač Red Bulla zadržao je maksimalni skor u utrkama koje je završio u ovogodišnjem šampionatu, a ujedno je u Shanghaiju kompletirao dvostruki trijumf, pošto je u subotu bio najbolji u sprintu.

Shanghai je, inače, 30. različita staza na kojoj je Versappen stigao do najvišeg stepenika pobjedničkog postolja.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Nizozemac je upisao 58. pobjedu u karijeri, s desetak sekundi prednosti u odnosu na Landa Norrisa u McLarenu, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao drugi vozač Red Bulla Sergio Perez.

Najbolju trojicu slijedio je dvojac Ferrarija – Charles Leclerc i Carlos Sainz Jr., ispred Georga Russella u Mercedesu i dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa iz Aston Martina.

Osmi je bio Oscar Piastri u drugom McLarenu, ispred sedmostrukog svetskog prvaka Lewisa Hamiltona, koji je startovao s 18. pozicije, a posljednji bod pripao je Nici Hulkenbergu u bolidu Haasa.

Verstappen na čelu generalnog plasmana sada ima 110 bodova, a prati ga Perez s 85.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Miamija od 3. do 5. maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije