Zbog ove navike ne morate svaki dan strugati led s vozila: Način parkiranja vam može pomoći

1
Radiosarajevo.ba
Zbog ove navike ne morate svaki dan strugati led s vozila: Način parkiranja vam može pomoći
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg stvara probleme vozačima / Ilustracija

S dolaskom snijega i leda, dolazi i noćna mora za svakog vozača - čišćenje vjetrobranskog stakla automobila od inja i leda. Srećom, jedna jednostavna dnevna navika olakšat će vam život.

Održavanje čistog vjetrobranskog stakla je najvažnije za sigurnu vožnju. Ako redovno kasnite na posao i druge obaveze za vrijeme hladnih zimskih jutara jer vam je potrebno dosta vremena da vam se odledi vjetrobransko staklo, ovaj je trik za vas.

Dobra vijest je da postoji jedna jednostavna stvar koju možete učiniti kako biste spriječili da se vaše vjetrobransko staklo ikada ponovno zaledi tokom hladnih zimskih jutara i to je nevjerojatno laka navika koju možete unijeti u svoju rutinu.

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Stručnjaci iz Wessex Fleeta objasnili su da je najbolja stvar koju možete učiniti kako biste izbjegli odleđivanje vjetrobranskog stakla korištenjem izolirane i vodootporne navlake na njemu preko noći, koja će u korijenu riješiti problem.

"Kad dođe hladno vrijeme, mnogi vozači imaju koristi od stavljanja izolirane vodootporne navlake preko vjetrobranskog stakla kako bi spriječili nakupljanje leda na vjetrobranskom staklu tokom noći", kazali su.

"Puno je praktičnije i brže u hladno jutro ukloniti navlaku nego čistiti vjetrobransko staklo, također smanjuje rizik od slučajnog oštećenja uzrokovanog alatima koji se koriste za to", istaknuli su.

Zašto je važno koristiti klima uređaj u automobilu tokom zime?

Zašto je važno koristiti klima uređaj u automobilu tokom zime?

Ako niste u mogućnosti kupiti izoliranu vodootpornu navlaku za vjetrobran, postoji još jedna opcija koju preporučuju stručnjaci i koja je potpuno besplatna: parkirajte svoj automobil tako da bude okrenut prema mjestu gdje sunce izlazi.

"Ovo može pomoći bržem odleđivanju vašeg automobila i djelovati kao prirodni odleđivač u hladnim jutrima", objasnili su stručnjaci.

Zaista je važno osigurati da su vaše vjetrobransko staklo, ostali prozori, svjetla, registarska pločica i ogledala potpuno odmrznuti prije nego što krenete na putovanje, jer ako to ne učinite, mogli biste se izložiti opasnosti i sebe i ostale sudionike u saobraćaju, prenosi Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije