Šta uraditi kada vam se probuši guma na automobilu? U jednom slučaju nemojte koristiti ovo

0
Radiosarajevo.ba
Šta uraditi kada vam se probuši guma na automobilu? U jednom slučaju nemojte koristiti ovo
Foto: Pexels / Točak automobila

Što učiniti kada završite s probušenom gumom usred ničega? Trebate li posegnuti za opremom za zakrpljavanje gume ili potražiti rezervnu gumu? Prema savjetu mehaničara za pomoć na cesti, opremu za popravak koristite samo u krajnjem slučaju.

U naseljenim urbanim područjima, kompleti za popravak guma su prihvatljiva opcija, ali za vozače koji putuju na velike udaljenosti ili žive na selu, običan rezervni točak je bolji izbor.

Mnogi proizvođači danas isporučuju svoje automobile s kompletima za popravak guma umjesto rezervnih točkova. Ovi kompleti namijenjeni su brzom, privremenom saniranju štete.

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Međutim, važno je znati da ovi setovi nisu uvijek najbolja opcija.

Stručnjaci upozoravaju da se oprema za popravak ne preporučuje za dugotrajnu vožnju ili brzinu veću od 80 km/h jer u tom slučaju riskirate mnogo ozbiljnije probleme.

Postoji i rizik od nepopravljivog oštećenja gume, javlja Jutarnji.hr.

Na kraju, stručnjaci naglašavaju da se kompleti za popravak guma trebaju koristiti samo u hitnim situacijama, dok se za dugoročno rješenje i veću sigurnost preporučuje rezervni kotač i guma pune veličine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije