Youtuber izvodio akrobacije s Ferrarijem, pa ga zapalio: 'Nemam ni osiguranje'

0
Radiosarajevo.ba
Youtuber izvodio akrobacije s Ferrarijem, pa ga zapalio: 'Nemam ni osiguranje'
Foto: Screenshot / Youtube / Ferrari izgorio u požaru

Cody Detwilera i njegov YouTube kanal WhistlinDiesel ne treba previše predstavljati.

Njegov najnoviji video je epskih razmjera i ovaj put su stvari otišle malo predaleko. Možda ste već vidjeli ovog 25-godišnjeg YouTubera kako se iživljava na svom Ferrariju vrijednom 400 hiljada dolara (718 hiljada KM) u prošlosti, izrugivajući se italijanskom brendu i njegovim legalističkim uvjetima upotrebe za automobile s amblemom 'Prancing Horse'.

Ovaj neplanirani incident dogodio se dok je Cody Detwiler pokušavao izvesti razne akrobacije sa svojim Ferrarijem F8 Tributo, snimajući svoje akcije za kanal. Međutim, umjesto adrenalinskog spektakla, dogodilo se nešto što niko nije očekivao.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Automobil je počeo goriti zbog neadekvatnog postupanja s njim tokom vožnje po polju.

Detalji pokazuju da su suhi ostaci kukuruza u doticaju s vrućim diskovima poslužili kao gorivo za požar koji je zahvatio automobil. Vatrogasci su ubrzo stigli na mjesto događaja kako bi obuzdali vatrenu stihiju, ali šteta je već bila napravljena.

Snimci incidenta postali su viralni na društvenim mrežama, te je u prvih 12 sati skupio više od dva miliona pregleda, piše Automobili.hr.

Osim samog automobila, požar je uništio i opremu filmske ekipe te njihov unajmljeni kombi. Detwiler, koji ima ogroman broj pratilaca, vjerovatno će uspjeti nadoknaditi financijske gubitke prodajom kočionih diskova i/ili granom ispušnog sistema koji su preživjeli ovaj požar jer, kako tvrdi, nema osiguranje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije