Volkswagen ukida još jedan model

1
Radiosarajevo.ba
Volkswagen ukida još jedan model
Foto: Twitter / Volkswagen Arteon

Volkswagen je najavio novu inicijativu za povećanje profitabilnosti brenda.

Program podrazumijeva žrtve jer će se fokus Volkswagena pomjeriti sa modela manjeg na one većeg obima, što znači da su automobili poput Arteona mrtvi.

Njemački proizvođač automobila nije precizirao koji drugi niskoprodavani modeli su takođe predviđeni za otkazivanje, ali je posebno izdvojio Arteon. To nije iznenađenje jer je, na primjer, njegova prodaja u SAD tokom 2022. godine pala za skoro 69 posto, na samo 1.742 primjerka.

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

"Umjesto da proizvodi Arteon, Volkswagen će se fokusirati na nekoliko osnovnih modela", kaže generalni direktor brenda Thomas Scheffer.

Kompanija želi da smanji kompleksnost svojih modela kao jedan od načina za postizanje većeg profita, uključujući smanjenje broja opcija konfiguracije za svaki model.

VW također želi da optimizuje iskorištenost kapaciteta svojih fabrika kako bi bolje zadovoljio promjenljivu potražnju.

Road to 6.5" i uspostavit će novu kancelariju za upravljanje projektima koja će nadgledati napore.

Kompanija želi da program bude pokrenut do oktobra. Očekuje se da će program poboljšati zaradu za oko 10 milijardi eura.

Kako prenosi Motor1, Volkswagen nije precizirao kada će tačno ukinuti Arteon. U izvještaju iz septembra prošle godine navodi se da će model nestati iz ponude poslije 2024. godine, a da će mu kao zamijena vjerovatno poslužiti električno vozilo, prenosi AutoBlog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije