! / Volkswagen električna vozila predstavljena u Neumu na Savjetovanju BH Komiteta CIGRE

21. 10. 2021. u 12:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predstavnici kompanije Porsche BH doo Sarajevo su u periodu od 17.-20.10.2021 u Neumu prisustvovali događaju koji okuplja stručnjake iz elektro-energetskog sektora Bosne i Hercegovine i regije, pod nazivom 15. Savjetovanje BH Komiteta CIGRE.

Pored prezentacije i izlaganja Volkswagen električnih noviteta na tržištu Bosne i Hercegovine, modela ID3 i ID4, prisutni učesnici su imali priliku da testiraju navedene automobile.

Ovom prilikom su i proizvođači punionica za električna vozila predstavili svoje proizvode, što je jednako važno za masovniju upotrebu električnih vozila.

Volkswagen električna vozila predstavljena u Neumu  - undefined

Foto: Porsche BH: Volkswagen električna vozila predstavljena u Neumu

Jedna od tema savjetovanja koja je privukla značajnu pažnju prisutnih bila je panel diskusija pod nazivom "Perspektiva razvoja elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini i uloga u elektroenergetskom sektoru".

Tokom diskusije istaknuta je i činjenica da Bosna i Hercegovina znatno zaostaje za ostalim zemljama u regiji kada je u pitanju stimulacija nabavke električnih i ostalih eko automobila, dok zemlje u okruženju imaju značajne podsticaje pri nabavci automobila i punionica.

Eksperti iz Slovenije i Hrvatske su također prenijeli vlastita iskustva i predložili načine kako da se i Bosna i Hercegovina što prije pridruži i bude dio ove velike revolucije koja se dešava u autoindustriji.

Volkswagen električna vozila predstavljena u Neumu  - undefined

Foto: Porsche BH: Volkswagen električna vozila predstavljena u Neumu

Konstruktivni prijedlozi učesnika bit će uvršteni u zaključke ovog savjetovanja, a tiču se stimulacija i zakonskih uredbi koje će omogućiti nesmetan razvoj elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)