Prvi Tesla Cybertruck prodat na aukciji za vrtoglavu cifru

0
Radiosarajevo.ba
Prvi Tesla Cybertruck prodat na aukciji za vrtoglavu cifru
Foto: X.com / Tesla Cybertruck

Nakon dugog čekanja, čini se da je proizvodnja Tesla Cybertrucka konačno počela.

Tokom vikenda, na društvenim mrežama pojavile su se objave prema kojima je prvi primjerak modela Cybertruck prodat na aukciji za 400.000 dolara (741.530 KM), kako je prenio specijalizovani site InsideEVs.

Aukcija je održana u Muzeju automobila Petersen, a domaćin je bio Jay Leno, dok su ulaznice koštale 1.750 dolara (3.244 KM). S obzirom na to da je mjesto za stolom bilo 17.500 dolara (32.442 KM), jasno je da su učesnici imali dovoljno novca za ovakvu kupovinu.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Iz muzeja su rekli da ne mogu da govore o pobjedničkim ponudama, a ovo znači da će, ako prodaja bude uspješna, u pitanju biti prvi zvanično prodati Cybertruck.

Ovaj uglasti kamion, koji je prvi put predstavljen 2019. godine, prvobitno je trebalo da uđe u proces proizvodnje 2021. godine, ali je bilo previše problema kako bi se to desilo.

Muzej je objavio da učesnici gala večeri mogu da licitiraju za Cybertruck, a predstavnik je rekao da će pobjednički ponuđač dobiti Cybertruck "kada Tesla završi proizvodnju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije