Pronađen Mercedesov futuristički koncept automobila: Model koji je trebao biti drugačiji od ostalih

0
Radiosarajevo.ba
Pronađen Mercedesov futuristički koncept automobila: Model koji je trebao biti drugačiji od ostalih
Foto: Reddit / S-Class DIGITAL "My MBUX"

Šta se događa s futurističkim konceptima, koje automobilske kompanije s vremena na vrijeme predstave kao futurističku viziju prijevoza, a zatim ih javnost više nikada ne vidi? Ako je suditi prema posljednjem primjeru Mercedesove američke podružnice, takve jednokratne primjerke nakon nekoliko godina šalje na – recikliranje.

Mercedes je, naime, u augustu 2020. godine prikazao nešto nazvano S-Class Digital “My MBUX”. Bila je to mala kapsula, velika poput kompaktnog gradskog automobila.

Mogla je primiti četiri osobe, bila je potpuno digitalizirana, prilagođena nekim sasvim novim iskustvima u vožnji – od 3D zaslona, preko glasovnog asistenta pa do različitih “pametnih” funkcija – sve u tom konceptu bilo je futuristički orijentisano.

Min-jae napušta Bayern, pronašao je klub i ligu u kojoj je ipak bez konkurencije?

Min-jae napušta Bayern, pronašao je klub i ligu u kojoj je ipak bez konkurencije?

Ali, nakon toga My MBUX se više nije pojavljivao u javnosti, sve donedavno, kada ga je jedan slučajni prolaznik uočio na rubu šume pored američke Atlante.

Fotografisao je napuštenu karoseriju, s koje su skinuti Mercedesovi znakovi, ali osim toga ona izgleda poprilično očuvano, s

S-Class DIGITAL

tim da nikakvog pogonskog sklopa nema.

Lokacija pronalaska, u blizini reciklažnog dvorišta, ali i Mercedesovog američkog sjedišta sugeriše da je to njihov koncept, koji je poslan na vječna lovišta.

Potvrdio je to i jedan radnik iz reciklažne kompanije, a fotografije napuštenog koncepta osvanule su na Redditu. Očigledno ni u Mercedesu više ne vjeruju u ovu viziju transportnih kapsula budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije