Ostali mu ključevi u zaključanom automobilu, a on se odlučio otvoriti ga - ciglom

0
Radiosarajevo.ba
Ostali mu ključevi u zaključanom automobilu, a on se odlučio otvoriti ga - ciglom
Foto: Screenshot / Youtube / Čovjek ciglom dolazi do ključeva

Situacije da zaključamo ključ u automobilu ili se automobil sam zaključa dok je ključ u njemu dogodile su se vjerovatno većini vozača. Na sreću, u tim situacijama ima puno rješenja.

Najjednostavnije rješenje je rezervni ključ, neke aute servisna podrška može otključati na daljinu, može pomoći bravar koji zna mnoge trikove za 'provaliti' u auto, a ako i to ne upali pomoći može i vučna služba koja će automobil odvesti u servis gdje će ga definitivno nekako otvoriti.

Ali rijetko kome od nas bi u takvim situacijama na pamet palo vrlo efikasno rješenje jednostavne konstrukcije i naziva - cigla.

Bravo, dobri ljudi: Prikupljena sredstva za liječenje Selme (13)

Bravo, dobri ljudi: Prikupljena sredstva za liječenje Selme (13)

Na videu koji nam dolazi iz Richmonda u Kanadi vidimo čovjeka koji drži ciglu i namjerava pomoću nje ući u svoj zaključani automobil. Čovjek vjerovatno ne govori dobro engleski ili je potpuno zbunjen jer ne reaguje na upute osobe koja snima i drugih promatrača, koji su mu pokušali pomoći da odabere što jeftinije rješenje.

Na samom početku dvominutnog videa kamerman čovjeku predlaže da pozove vučnu službu, ali kako ovaj ne reaguje i ne ispušta ciglu, slijede drugi savjeti. Kada je vozač pokazao namjeru da razbije vjetrobransko staklo, kamerman ga pokušava odgovoriti od toga uz komentar da je vjetrobransko staklo ojačano i da ga neće moći razbiti.

Ne treba vam klima: Uz ovaj japanski trik možete rashladiti vaš automobil

Ne treba vam klima: Uz ovaj japanski trik možete rashladiti vaš automobil

Savjetuje mu da razbije zadnje bočno staklo koje je najjeftinije i prilazi autu kako bi mu to pokazao, ali vozač je ipak odlučan razbiti vjetrobransko staklo i komentira da je već 'slomljeno'.

Kamerman ponovo savjetuje pozivanje vučne službe, ali nekoliko trenutaka kasnije vozač se baca na posao i kreće razbijanje vjetrobrana. U tome nakon dosta vremena i uspije. Nakon toga poseže u unutrašnjost za ključevima i pritom aktivira brisače što čitavu situaciju čini još komičnijom.

U tom se trenutku video prekida. Nadamo se da je vozač nakon toga sretno došao do svog odredišta. Do ključeva je vjerovatno došao, ali sigurno nije bilo lako voziti s razbijenim vjetrobranom kroz koji se ne vidi gotovo ništa, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije