Poznatiji od glumaca: Isti automobil već 42 godine 'glumi' u filmovima

1
Radiosarajevo.ba
Poznatiji od glumaca: Isti automobil već 42 godine 'glumi' u filmovima
Foto: Facebook / Čuveni automobil

Radi se o osobnom automobilu redatelja Sama Raimija kojeg je ovaj uspio ugurati u scenariji nebrojenih filmova od 1981. sve do danas. Čak i u jedan western. 

Jedan Oldsmobile Delta 88 iz 1973. godine je ogromna filmska zvijezda koja je nastupila u više velikih kino i TV uspješnica od većine najpoznatijih glumaca.

Da ne bi bilo zabune, ne radi se o istom modelu automobila već o jednom konkretnom autu koji ima vrlo zanimljivu povijesti. 

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

U videima uz ovaj članak ima scena nasilja iz horora, pa ih ne pokazujte svojoj djeci ili ih ne gledajte ako vas to smeta. 

Američki oldtimer je svoju "karijeru" ostvario zahvaljujući uspješnom američkom redatelju Samu Raimiu.

Ovako se automobil testira: Kupio Lamborghini iz salona, pa ga odvezao pravo na makadam

Ovako se automobil testira: Kupio Lamborghini iz salona, pa ga odvezao pravo na makadam

Naime, radi se o njegovom osobnom automobilu kojeg je uspio ugurati u scenariji nebrojenih filmova od 1981. sve do danas. Delta je "glumila" u svemu, od kultnih horora, preko Marvelove franšize o superjunacima pa sve do najnovijih serija na Netflixu.

Karijera Delte je započela 1981. godine u kultnom hororu The Evil Dead koji je bio Raimijev redateljski debi. Kako se radilo o niskobudžetnom filmu bez previše financijskih sredstava za snimanje, a Raimiju je trebao automobil kojeg će voziti glavni junak Ash (glumi ga Bruce Campbell), posudio ga je od svojeg oca koji ga je kupio 1973. godine. Od tada je automobil postao svojevrsna amajlija za američkog redatelja koji ga je svim silama pokušavao ugurati u svoj svaki sljedeći film.

Automobil je svoje posljednje pojavljivanje imao u Marvelovu filmu Doktor Strange u Multiverzumu Ludila prošle godine, a u međuvremenu je nanizao desetke uloga. Glumio je čak i u najskupljim produkcijama poput Spidermana 1 do 3 od 2002. do 2007. godine. 

Posebno zapaženu ulogu je prije nekoliko godina imao i u Netflixovoj seriji Ash protiv zlih mrtvaca, koja je nastavak filmskog serijala The Evil Dead (Zli mrtvaci). U seriji ostarjeli Ash (i dalje ga glumi Bruce Campbell) svojom motornom pilom reže čudovišta, a automobil mu je "najdraže što ima na svijetu" te ga spominje u gotovo svakoj epizodi. Automobil u jednoj epizodi čak "obuzmu zli duhovi" te on u njoj ima glavnu ulogu (sezona 2, epizoda 3). 

Osim u franšizi Zlih mrtvaca i Spidermana, automobil je sudjelovao u filmovima Crimewave (1985.), Darkman (1990.), Army of darkness (1992.), The quick and the dead (1995.),  A simple plan (1998.), The gift (2000.), Drag me to hell (2009.), Oz the great and powerful (2013.) i mnogim drugima, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije