Nevjerovatno! Vulkanizeri bušili gume kako bi imali više posla

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno! Vulkanizeri bušili gume kako bi imali više posla
Foto: Čitatelj / Izbušene gume/Ilustracija

Nakon temeljnog istraživanja Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave Primorsko-goranske, u saradnji s I. i II. policijskom stanicom Rijeka, identificirana su trojica hrvatskih državljana osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe imovine i poticanje na isto.

Osobe u dobi od 25, 28 i 35 godina sumnjiče se da su tokom prošle godine, od marta do septembra, u Rijeci, u dogovoru radi protupravne materijalne dobiti, namjerno bušile pneumatike na vozilima veće materijalne vrijednosti.

Na taj način, oštetile su vozila 46 hrvatskih i stranih državljana ukupnom štetom od najmanje 11.800 eura (23.030 KM).

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Osim što su fizički izvršili djela, 35-godišnjak i 28-godišnjak poticali su 25-godišnjaka na počinjenje nedjela uz novčanu naknadu. Taj novac trebali su primiti nakon što bi oštećene pneumatike zamijenili i popravili.

S obzirom da su se bavili vulkanizerskim radovima, koristeći specijalizirano vozilo, nudili su brzu popravku oštećenih pneumatika i za tu uslugu naplaćivali iznos veći od uobičajene cijene, čime su stekli oko 2.600 eura (5.074 KM).

10 savjeta za vaš automobil u zimskim mjesecima

10 savjeta za vaš automobil u zimskim mjesecima

Provedene su pretrage domova, prostora i vozila osumnjičenih na širem području Rijeke, uz odobrenje Županijskog suda u Rijeci. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto više predmeta povezanih s počinjenim kaznenim djelima.

Po završetku istraživanja, sva trojica osumnjičenika su kazneno prijavljena, dok su 35-godišnjak i 28-godišnjak, uz prijavu za poticanje, predani pritvorskom inspektoru temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva, piše Novi list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije