Jedan od šest preživjelih: Na aukciji prodat raritetni kamper VW Type 2 PaCoMobil

0
Radiosarajevo.ba
Jedan od šest preživjelih: Na aukciji prodat raritetni kamper VW Type 2 PaCoMobil

Na osnovu legendarnog kombi modela Volkswagen Type 2, kroz historiju je stvoreno dosta kampera, ali ovaj je jedan od najzanimljivijih. Sredinom '70-ih godina prošlog stoljeća meksička firma PaCoMobil napravila 50 primjeraka jedinstvenog kampera, a navodno ih je svega šest ostalo u životu.

Jedan od preživjelih primjeraka, VW Type 2 PaCoMobil iz 1974. godine, u SAD-u je ponuđen na aukciji po početnoj cijeni od 11.000 dolara.

Za razliku od ostalih Type 2 Campera, kreacija PaCoMobil dobila je pravu nadogradnju, prostor za boravak sa kupaonicom, hladnjakom, ormarom i spavaonicom. Za pogon je zadužen 1,6 litarski zračno hlađeni bokser snage 50 "konja", spregnut sa 4-stepenim manuelnim mjenjačem.

Iako je na slikama vidljivo da je potrebno dosta posla kako bi se eliminirali nedostaci na kamperu, na aukciji je vladao ogroman interes za ponuđenim VW Type 2 PaCoMobilom. Na kraju je kamper prodat za čak 25.500 dolara, dakle po 2,5 puta višoj cijeni od početne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije