Ford GT prošao put 'od prosjaka do bogataša': Bilo je i miševa u njemu, a pogledajte ga sada

0
Radiosarajevo.ba
Ford GT prošao put 'od prosjaka do bogataša': Bilo je i miševa u njemu, a pogledajte ga sada
Foto: Screenshot / Youtube / Ford GT u fazi restauracije

Ford je predstavio GT 2005. godine u znak sjećanja na pobjede u utrci 24 sata Le Mansa 1960-ih i stotu godišnjicu kompanije. Proizvedeno je više od četiri hiljade ovih automobila, što ih čini rijetkima i vrijednima.

Djelimično je to razlog zašto je zadovoljstvo vidjeti kako ovaj Ford GT dobija potrebnu ljubav u ovom videu na YouTube kanalu poznatog "detailera" Ammo NYC-a.

Bijeli s plavim prugama, Ford GT iz 2005. stajao je vani nakon što je njegov vlasnik iznenada preminuo. Na satu ima samo pređenih 4020 kilometara, ali izloženost je uzela svoj danak, ostavljajući istrošenu boju i lišće taloženo u svakom vanjskom ćošku i pukotini. Još gore, bilo je i miševa u njemu.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Većina Fordova GT živi razmaženim životom, ušuškana u garažama i izložena na sajmovima automobila. Prema Hagertyju, vrijede oko 400 hiljada američkih dolara (oko 709 hiljada KM) u dobrom do izvrsnom stanju, s netaknutim primjercima koji dosežu 500 hiljada dolara (886 hiljada KM).

Sin preminulog vlasnika GT-a planirao je očistiti ga i servisirati prije nego što ga stavi na prodaju.

Sve za 'like': Tenkom pregazio BMW-a kao da je od kartona

Sve za 'like': Tenkom pregazio BMW-a kao da je od kartona

Posao počinje usisavanjem gepeka prije mašinskog pranja prostora kod motora i karoserije. Na površini je izgledao mnogo čišće, ali unutar gepeka, odjeljka motora i ispod, puno je gore. Ne ulazeći u previše detalja, više izgleda kao pod šume nego automobila.

Nakon nebrojenih sati čišćenja, ribanja i detaljisanja, Ford GT izgleda gotovo nov. Prije nego što ga je dao u oglas na prodaju, Doug DeMuro pojavio se u radionici Ammo NYC-a i njih dvojica odlaze na vožnju.

DeMuro posjeduje Ford GT za koji kaže da ga vozi gotovo svaki dan. Njegov trenutno ima oko 66 hiljada kilometara na satu, i kaže da do sada nije imao nikakvih problema. Jedino što mu se ne sviđa su vrata za koja je rekao da vam mogu otkinuti glavu i sjedala koja bi mogla biti udobnija, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije