Sve za 'like': Tenkom pregazio BMW-a kao da je od kartona

0
Radiosarajevo.ba
Sve za 'like': Tenkom pregazio BMW-a kao da je od kartona
Foto: Screenshot / Youtube / Tenk gazi automobil

BMW M5 je jedna od najpoznatijih sportskih limuzina u historiji. Pojavila se 1985. godine i do danas je predstavljeno šest generacija. M5 odlično drži cijenu jer se radi o vrhunskom sportskom automobilu koji je proizveden u relativno malom broju primjeraka, a starijim primjercima s vremenom jako raste cijena.

Zato će mnoge šokirati video u kojem vojni inžinjerski gusjeničar zasnovan na tenku uništava naizgled dobro očuvan primjerak M5 E60 četvrte generacije. Slični automobili se u oglasima prodaju za oko 40 hiljada eura (oko 78 hiljada KM) pa nam se ovaj potez na prvu čini potpuno suludim.

BWM M5 E60 je bio prvi M5 s V10 motorom i posljednji M5 s atmosferskim motorom, a debitovao je 2004. godine. Bio je uvjerljivo najbrža limuzina svog vremena s 507 KS koji su ga do 100 km/h ubrzavali za 4,7 sekundi, dok je maksimalna brzina iznosila impresivnih 305 km/h. Proizveden je u oko 20.000 primjeraka.

Pogledajte kako su ukrajinske snage navodno uništile ruski sistem vrijedan više o 9.000.000 KM

Pogledajte kako su ukrajinske snage navodno uništile ruski sistem vrijedan više o 9.000.000 KM

Iako je automobil koji je uništen u videu na prvu izgledao u vrlo dobrom stanju ispostavilo se da je automobil imao puknut okvir u blizini motora te oštećen motor tako da se popravak ne bi nikako isplatio.

Stoga se ekipa s nizozemskog YouTube kanala MasterMilo odlučila poigrati i spektakularno uništiti automobil. Ali prije toga su s njega skinuli skoro sve što je imalo neku veću vrijednost. Uklonili su dijelove motora, veliki dio unutrašnjosti, svjetla, branike, točkove...

Očekivano, automobil nije imao previše šanse protiv 40 tona teškog gusjeničara. Nakon nekoliko prelaza od automobila je ostala samo hrpa zgužvanog metala i drugih materijala. Nizozemskom kanalu će se to sigurno isplatiti zbog klikova i pretplatnika, ali mi mislimo da ovakav auto ipak nije zaslužio takav kraj, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije