Čeka se nekoliko fantastičnih modela: Evo šta Audi sprema za ovu godinu

0
Radiosarajevo.ba
Čeka se nekoliko fantastičnih modela: Evo šta Audi sprema za ovu godinu
Foto: ABT Sportsline / ABT Audi RS6 Legacy Edition

Audi marljivo radi na izgradnji nove linije električnih i hibridnih automobila.

Njemački brend neće izbaciti nijedan novi automobil s unutarnjim sagorijevanjem nakon 2026. Pročitajte sve detalje o onome što možemo očekivati u 2023.

Novi Audi TT i TTS Final Edition

Proizvodnja Audi TT modela dolazi kraju, a brend slavi ovaj sportski automobil s Final Edition modelom. Ima neke unaprijeđene stilske detalje, kao i nove elemente unutrašnjosti.

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Dodaju se crne oznake i crne ispušne cijevi, kao i 20-inčne aluminijske felge s crvenim kočionim kliještima. Fiksni zadnji spojler upotpunjuje izgled izvana

Audi TT
Foto: CarWow.co.uk: Audi TT

Novi Audi Q6 e-tron

Novi Audi Q6 e-tron bit će otkriven kasnije ove godine, a konačan dizajn je djelomično prikazan. Bit će prvi automobil temeljen na novoj Platformi Premium Electric, novoj kolekciji dijelova za električna vozila koji će također biti osnova za novi Porsche Macan EV.

To znači da ima bateriju kapaciteta 100 kWh, koja bi mogla omogućiti raspon do 650 kilometara. Q6 e-tron također može imati pogon na sva četiri točka i dvostruki elektromotor s ukupnom snagom do 476 KS.

Audi Q6
Foto: CarWow.co.uk: Audi Q6

Prednji dio ovog automobila je procurio na fotografijama prošle godine, koje su pokazivale srebrnu rešetku sličnu onoj na Audi Q4 e-tron.

Novi Audi A5

Audi mijenja stvari unutar svoje linije modela s unutarnjim sagorijevanjem. Zamjena za A4 će zapravo nositi ime A5, dok će potpuno električna verzija biti nazvana A4 e-tron.

Očekujte sličan raspon benzinskih i dizelskih motora kao kod trenutnog A4, kao i neke plug-in hibridne varijante. Vjerojatno će se 2.9-litreni V6 motor bez hibridnog pogona u trenutnom RS4 modelu zamijeniti novim elektromotornim rješenjem.

Audi A5
Foto: CarWow.co.uk: Audi A5

Očekuje se da će novi A5 biti pušten u prodaju u kasnoj 2023. godini. Električni A4 e-tron možete očekivati kasnije u 2024. godini

Novi Audi A3

Testiran je redizajnirani model Audija A3. Za sada je još uvijek prikriven, ali izgleda da će promjene na ovom premium hatchbacku biti suptilne.

Izgleda da ima novu rešetku sprijeda, s horizontalnom trakom koja je dijeli na dva dijela. Vjerovatno će se promijeniti i prednji i zadnji branik, kao i LED svjetlosni potpisi.

Audi A3
Foto: CarWow.co.uk: Audi A3

Očekujte da će novi Audi A3 biti otkriven kasnije ove godine, a prodaja će početi uskoro nakon toga.

Novi Audi Q8 i SQ8

Audi Q8 i SQ8 dobit će osvježenje sredinom ove godine, s ažuriranim stilom i revidiranim opcijama motora.

Očekuje se da će SQ8 zadržati svoj 4.0-litreni V8 motor, iako bi snaga mogla blago porasti u odnosu na trenutnih 507 KS. Očekujte da će oba ova modela debitirati prema kraju 2023, s prodajom koja će početi početkom 2024.

Audi Q8
Foto: CarWow.co.uk: Audi Q8

Novi Audi Q7

Q8 nije jedini SUV koji dobiva ažuriranje, Audi Q7 također će dobiti osvježenje izgleda. Fotografije sugerišu da će se na ovom automobilu izvršiti manje promjene stila, kao i slične opcije motora kao na Audiju Q8. Možda ćete također vidjeti povratak plug-in hibridne verzije.

Audi Q7
Foto: CarWow.co.uk: Audi Q7

Audi SQ7 će zadržati isti 4.0-litreni V8 motor kao i trenutni model, a službeno otkrivanje se očekuje do kraja 2023. godine, piše portal CarWow

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije