Bivši policajac otkrio: Ovo su četiri znaka da je automobil ukraden

0
Radiosarajevo.ba
Bivši policajac otkrio: Ovo su četiri znaka da je automobil ukraden
Foto: Pexels / Ilustracija

Bivši policajac Ben Pearson otkrio je za The Sun četiri ključna načina kako prepoznati ukradeni automobil.

Prvo, upozorio je na korištenje osnovnih ključeva ili nedostatak napredne tehnologije za otključavanje i pokretanje vozila. Po njegovim riječima, većina vrhunskih modela dolazi s naprednim ključevima ili sustavima za pristup koji su sofisticiraniji od običnih ključeva. Stoga, ako vidite luksuzno vozilo koje se pokreće običnim ključem, to bi mogao biti znak za dodatnu pažnju.

Drugi znak koji je Pearson istaknuo su sitna oštećenja na gepeku ili na svjetlima vozila. Ovo je važno jer neki kradljivci ulaze u vozila kroz gepek te bi prisutnost oštećenja mogla ukazivati na pokušaj provale ili krađe.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Treći način prepoznavanja ukradenog automobila uključuje pažnju na registarske tablice. Pearson je upozorio da prevaranti često zamjenjuju registarske tablice ukradenih vozila s tablicama s drugih vozila kako bi zamaglili tragove. Stoga, vozila s registarskim pločicama koje izgledaju sumnjivo ili ne odgovaraju tipu vozila trebala bi izazvati sumnju.

Konačno, Pearson je skrenuo pozornost na upotrebu prozorskih poklopaca ili suncobrana na svim prozorima vozila. "Kradljivci automobila mogu koristiti prozorske poklopce ili suncobrane na svim prozorima kako bi spriječili promatrače da vide unutrašnjost vozila, što bi se moglo koristiti za skrivanje sadržaja automobila ili ilegalnih aktivnosti", upozorio je bivši policajac, piše Vecernji.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije