Veliki napad na više ruskih regija: Tvrde da ima mrtvih i povrijeđenih, aerodromi zatvoreni

4
Radiosarajevo.ba
Veliki napad na više ruskih regija: Tvrde da ima mrtvih i povrijeđenih, aerodromi zatvoreni

Ukrajina je pokrenula masovni napad bespilotnim letjelicama na nekoliko ruskih regija uključujući Brjansk, Moskvu, Tulu, Kalugu, Belgorod, Kursk, Orel, Voronjež, kao i regiju Krasnodarskog kraja.

Napad se dogodio tokom noći 10. septembra, piše Kyiv Independent.

Guverner moskovske oblasti Andrej Vorobjov je rekao da je u napadu ubijena jedna žena (46) te da su povrijeđena još tri civila u napadu dronom u gradu Ramenskoje, 46 kilometara jugoistočno od Moskve. Navodno je ubijen i jedan dječak, devetogodišnjak.

Evropska noć istraživača se vraća u Bosnu i Hercegovinu: Proslava nauke, inovacija i obrazovanja

Ukrajina još nije komentirala napad.

Lokalno stanovništvo je na društvenim mrežama objavilo videosnimke eksplozija iznad Brjanske oblasti, a guverner Alexander Bogomaz je rekao da je protuzračna odbrana oborila 59 ukrajinskih dronova. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je potvrdio i da je više od desetak dronova oboreno iznad Moskovske oblasti tokom noći.

Zbog napada je odgođeno više domaćih i međunarodnih letova u zračnoj luci Vnukovo. Zračna luka Domodedovo u Moskovskoj oblasti zatvorena je u ranim jutarnjim satima.

Dva su drona navodno oborena u Tulskoj oblasti, a krhotine su se srušile na energetski objekt. Ruski državni mediji nisu izvijestili o povrijeđenima, niti o prekidu opskrbe električnom energijom.

Iznad regije Kursk je oboreno još 12 bespilotnih letjelica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak