Rusija na udaru: Čuju se žestoke eksplozije, proglašeno vanredno stanje, evakuiraju građane

3
Radiosarajevo.ba
Rusija na udaru: Čuju se žestoke eksplozije, proglašeno vanredno stanje, evakuiraju građane
Foto: Screenshot / X.com / Eksplozije u Voronježu

Napad dronom tokom noći 7. septembra izazvao je požar i eksplozije u neimenovanom objektu u ruskoj oblasti Voronjež, izvijestio je regionalni guverner Aleksandar Gusev.

Kako prenosi Kyiv Independent, posljednjih mjeseci ukrajinske snage pokrenule su niz napada bespilotnim letjelicama s ciljem nanošenja štete ruskoj vojnoj infrastrukturi i naftnoj industriji.

Ruske jedinice protuzračne obrane i elektroničkog ratovanja presrele su napad dronom u okrugu Ostrogožsk, utvrdio je Gusev. Krhotine drona u padu izazvale su požar koji se proširio i doveo do detonacija.

Arina Sabalenka osvojila US Open: Američka milionerka ostala bez naslova

Arina Sabalenka osvojila US Open: Američka milionerka ostala bez naslova

Gusev je izvijestio da se stanovnici nekoliko naselja privremeno evakuiraju te je pozvao stanovnike da se ne približavaju mjestu požara i da ne dijele fotografije s te lokacije.

Nema izvještaja o žrtvama, a Kyiv Independent nije mogao provjeriti navedene tvrdnje u trenutku objave. 24. augusta Gusev je izvijestio o sličnom napadu u okrugu Ostrogožsk koji je rezultirao požarima i eksplozijama. Ruski Telegram kanali kasnije su objavili da su dronovi pogodili skladište streljiva.

Ukrajinske snage prethodno su gađale vojne aerodrome, rafinerije nafte i skladišta streljiva u Voronježu, piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije