Trump otkrio kakvu će poziciju dati Musku u slučaju pobjede na izborima

2
Radiosarajevo.ba
Trump otkrio kakvu će poziciju dati Musku u slučaju pobjede na izborima

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump u četvrtak je rekao da će u slučaju izborne pobjede osnovati vijeće za učinkovitost vlade koje će predvoditi multimilijarder Elon Musk, njegov pobornik.

Bivši američki predsjednik sedmicama razgovara s pomoćnicima o ideji takvog vijeća koje bi napravilo reviziju djelovanja vlade, rekli su izvori Reutersu. Sada je prvi put javno iznio tu ideju, u govoru New York Economic Clubu u četvrtak, prenosi Hina.

To je i prvi put da je Trump objavio da je Musk prihvatio voditi to tijelo. Nije naveo kako bi funkcioniralo takvo vijeće, osim da će donijeti plan za eliminaciju "prevara i nepravilnih plaćanja" u prvih šest mjeseci postojanja.

Prof. dr. Enita Nakaš: Tačno je. Napuštam UNSA. Razlozi? Ima ih više, ali jedan je ključan

"Po savjetu Elona Muska (...) Osnovat ću odbor o učinkovitosti vlade koji će provesti sveobuhvatnu finansijsku reviziju i provjeru djelovanja cijele savezne vlade, nakon čega će donijeti preporuke za drastične reforme", rekao je republikanac.

Musk je 19. augusta u podcastu rekao da vodi razgovore s Trumpom o toj temi te da je zainteresovan za pridruživanje vijeću.

Pobjeda Donalda Trumpa bila bi i pobjeda Elona Muska: Kontroverzni milijarder će imati važnu ulogu

"Spreman sam služiti Americi ako se ukaže ta prilika”, napisao je Musk na svojoj platformi X u četvrtak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak