Stručnjaci iz Bijele kuće poslali važno upozorenje ljudima sa sela

Radiosarajevo.ba
Stručnjaci iz Bijele kuće poslali važno upozorenje ljudima sa sela

Stručnjaci za borbu protiv koronavirusa iz Bijele kuće poslali su važno upozorenje za ljude iz ruralnih područja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Broj slučajeva koronavirusa i dalje se povećava u nekim dijelovima zemlje, a službe javnog zdravstva pokušavaju s guvernerima pronaći odgovor za svaku saveznu državu. 

"U novoj smo fazi. Ono što danas vidimo razlikuje se od marta i aprila. Izuzetno je rašireno u ruralnim i urbanim područjima", rekla je glavna savjetnica Bijele kuće za pandemiju Deborah Birx. 

Svima koji žive u ruralnom području poručila je da nisu imuni ili zaštićeni od ovoga virusa. 

Dodala je kako ljudi koji žive u višegeneracijskim domaćinstvima na područjima zahvaćenima epidemijom trebaju nositi maske i u kući, kako bi zaštitili starije osobe ili one koji pripadaju rizičnim grupama.

Pomoćnik sekretara za zdravstvo admiral Brett Giroir također naglašava važnost nošenja maski. 

"Ako to ne učinimo i ako ne ograničimo gužve u zatvorenim prostorima, virus će nastaviti harati. Jako smo zabrinuti i to je vrlo ozbiljna stvar", rekao je u NBC-jevoj emisiji Meet the Press.  

Nošenje maski i izbjegavanje gužve ima isti ishod kao i potpuno zatvaranje, rekao je Giroir. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak