Sahranjena Ivana Trump: Kćerka Ivanka se oprostila emotivnim govorom

0
Radiosarajevo.ba

Don Jr, Ivanka i Eric Trump pridružili su se svom ocu i bivšoj prvoj dami Melaniji na misi za majku u crkvi St. Vincent Ferrer na Upper East Sideu na Manhattanu. Posljednji govor svojoj majci održao je i Eric Trump.

Ivana Trump, poduzetnica i bivša supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, ispraćena je na posljednji počinak u srijedu u New Yorku.

Bivši predsjednik Donald Trump i njegova najstarija djeca okupili su se u crkvi kako bi se oprostili od Ivane, Trumpove prve supruge i majke troje djece koja je prošle sedmice umrla u 73. godini.

Ko je J. D. Vance? Od najvećeg Trumpovog kritičara do potpredsjedničkog kandidata

Ivana Trump nije umrla od srca, patolog pronašao strašne povrede

Don Jr, Ivanka i Eric Trump pridružili su se svom ocu i bivšoj prvoj dami Melaniji na misi za majku u crkvi St. Vincent Ferrer na Upper East Sideu na Manhattanu.

Emotivnim riječima od voljene Ivane oprostili su se sin Eric, kći Ivanka te unuka Kai Madison. Okupljenima se prvi obratio Eric Trump.

Foto: EPA-EFE: Melania i Donald Trump

"Imala je pamet, imala je ljepotu. Bila je utjelovljenje američkog sna. Bila je sila prirode. Brinula se za nas troje djece željeznom rukom, ali i zlatnim srcem", rekao je Eric Trump u svom govoru u katoličkoj crkvi St. Vincent Ferrer na Upper East Sideu, piše New York Post, prenosi Večernji list.

U emotivnom govoru svoje majke prisjetila se i Ivanka Trump koja ju je nazvala "pionirkom u poslovnom svijetu".

"Dok sam odrastala, majka mi nije govorila da žena može učiniti sve što poželi, pokazala mi je. Ostavljala je trag i kod muškaraca i kod žena. Jednom mi je rekla da ne postoji ništa što ne može raditi u štiklama. Naučila nas je loviti ribu kopljem, a zatim skuhati ono što ulovimo. Naša mama nam je proširila um", istaknula je Ivanka.

Ožalošćenima se obratila i Kai Madison Trump, kći Donalda Juniora koja se prisjetila svoje voljene bake.

Foto: EPA-EFE: Ivanka se oprostila od majke emotivnim govorom

Podsjetimo, Ivana Trump, prva supruga bivšeg američkog predsjednika, umrla je u četvrtak od povreda zadobivenih u padu niz stube u njenoj kući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak