Republikanac: Strahujemo od jednog potpredsjedničkog kandidata Kamale Harris

1
Radiosarajevo.ba
Republikanac: Strahujemo od jednog potpredsjedničkog kandidata Kamale Harris

Bivši zamjenik guvernera Georgije, istaknuti republikanac Geoff Duncan rekao je za CNN koji bi potpredsjednički kandidat demokratske kandidatkinje Kamale Harris najviše uplašio republikance i mogao zaprijetiti bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu na predsjedničkim izborima u novembru.

Kamala Harris, koja je postala vjerovatna predsjednička kandidatkinja demokrata nakon što je predsjednik Joe Biden odustao od utrke 21. jula, još nije objavila ko će biti njen kandidat za potpredsjednika koji će se suprotstaviti bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu i senatoru iz Ohija, J.D. Vanceu, republikanskim predsjedničkim i potpredsjedničkim kandidatima.

Otkako je Harris započela svoju kampanju za Bijelu kuću, pojačala su se nagađanja da bi guverner Pennsylvanije Josh Shapiro mogao biti taj. Ostali kandidati su senator Arizone Mark Kelly, guverner Kentuckyja Andy Beshear i guverner Minnesote Tim Walz. Potpredsjednica Harris bi narednih dana trebala odlučiti ko će joj biti protukandidat.

U Federaciji BiH na snazi novi obračun osnovice za boračke naknade - evo za koliko će biti uvećane

Duncan je u intervjuu rekao da bi Shapiro "uplašio" republikance navodeći da bi Shapiro mogao pomoći demokratima da ponovno osvoje Pennsylvaniju, jednu od ključnih saveznih država na američkim predsjedničkim izborima.

"Mislim da je Kamala Harris smanjila rizik na minimum na svom popisu. Na tom popisu doista nema greške, nema šanse da kao Trump odabere J.D. Vancea i naškodi sama sebi. Mislim da bi se republikanci uplašili da guverner Pennsylvanije bude kandidat jer bi tada vrlo vjerovatno demokrati osvojili tu državu u kojoj je dosad Trump vodio," rekao je Duncan.

Priču otkrili Britanci: Suprug Kamale Harris priznao da je u prvom braku imao aferu s učiteljicom

"Mislim da to ima i regionalni efekt te bi demokrati tako mogli pridobiti Michigan i druge bliske države", kazao je Duncan.

Biden je na izborima 2020. osvojio i Michigan i Pennsylvaniju što mu je u konačnici donijelo pobjedu. S druge strane, za Trumpa su se upravo te dvije države uz Wisconsin pokazale ključnima za osvajanje Bijele kuće protiv Hillary Clinton 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak