Priču otkrili Britanci: Suprug Kamale Harris priznao da je u prvom braku imao aferu s učiteljicom

0
Radiosarajevo.ba
Priču otkrili Britanci: Suprug Kamale Harris priznao da je u prvom braku imao aferu s učiteljicom
Foto: EPA-EFE / Kamala Harris i Doug Emhoff

Suprug američke potpredsjednice Kamale Harris, Doug Emhoff, priznao je u subotu u izjavi za CNN da je imao aferu tokom prvog braka nakon što je navodne detalje veze objavio britanski tabloid.

"Tokom mog prvog braka, Kerstin i ja smo prošli kroz teška vremena zbog mojih postupaka. Preuzeo sam odgovornost, a u godinama nakon toga, radili smo na stvarima kao obitelj i izašli smo jači s druge strane", rekao je Emhoff u izjavi dostavljenoj ekskluzivno CNN-u.

Izjava dolazi nakon što je Daily Mail izvijestio da je Emhoff imao vezu s jednom od učiteljica svoje tada mlade kćeri, što je rezultiralo krajem njegovog prvog braka.

Izrael gađao šatorska naselja u kompleksu bolnice Al-Aqsa: Četvero Palestinaca poginulo

Izrael gađao šatorska naselja u kompleksu bolnice Al-Aqsa: Četvero Palestinaca poginulo

Veza i okolnosti afere bile su poznate prije četiri godine komisijo za provjeru Joea Bidena jer je Harris i sama tada prolazila kroz proces kandidature, rekla je osoba upoznata s razgovorima za CNN. Osoba je također rekla da je Emhoff rekao Harris za aferu mnogo prije nego što su se vjenčali. Veza je završila godinama prije nego što je Emhoff počeo izlaziti s Harris.

Daily Mail je objavio da je žena ostala trudna i da, prema riječima bliskog prijatelja, "nije zadržala dijete". Žena, koju CNN ne imenuje, u subotu poslijepodne nije odgovorila na zahtjev za komentar. Brian Fallon, glasnogovornik kampanje Kamale Harrsi, odbio je komentirati izvan izjave. Upitan osporava li kampanja činjenice koje je izvijestio Daily Mail, Fallon je također odbio komentar.

Kerstin Emhoff rekla je u izjavi u subotu: "Doug i ja smo odlučili prekinuti naš brak iz brojnih razloga, prije mnogo godina. On je sjajan otac našoj djeci, i dalje mi je veliki prijatelj i zaista sam ponosna na toplu i obitelj punu podrške koju smo zajedno izgradili Doug, Kamala i ja."

Doug Emhoff dugo je žalio zbog okolnosti i bio je svjestan da bi one mogle postati javne, rekao je drugi izvor. Njegov prvi brak završio je 2009, a Harris je oženio 2014., kada je radio kao odvjetnik u Los Angelesu, a ona je bila državna tužiteljica Kalifornije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije