Paddockova djevojka tvrdi da nije znala ništa o njegovom napadu

Radiosarajevo.ba
Paddockova djevojka tvrdi da nije znala ništa o njegovom napadu
Marilou Danley, djevojka masovnog ubice Stephena Paddocka koji je ubio 59, a ranio preko 500 osoba na festivalu country muzike u Las Vegasu, tvrdi da nije znala ništa o njegovim planovima.

Kako je policija u Las Vegasu već ranije objavila, i dalje se traga za motivima njegovog napada. Vjeruju da je Paddock namjeravao pobjeći, no, nakon što ga je policija opkolila , izvršio je samoubistvo.

Šerif okruga Clark, Joseph Lombardo je izjavio kako je policija pronašla eksplozive u njegovom automobilu, uz 1600 komada municije, te da je Paddock kockao samo nekoliko sati prije pucnjave.

Predstavnik FBI-ja Aaron Rouse je otkrio da i dalje nisu otkrili nikakvu poveznicu sa terorističkim ćelijama.

Danley je bila u šoku nakon što je saznala šta je napravio Paddock, kojeg je opisala kao tihog, brižnog i ljubaznog partnera.

"Nije mi ničime nagovijestio šta bi se moglo desiti. Voljela sam ga i nadala sam se mirnoj budućnosti s njim", pročitao je njen advokat kratku izjavu Marilou Danley.

Rođena Filipinka je dobrovoljna doputovala sa Filipina kako bi razgovarala sa policijom, dvije sedmice nakon što ju je Paddock iznenadio sa "jeftinom kartom" za njenu domovinu.

Dok je bila dole, prebacio joj je 100.000 dolara na račun, uz objašnjenje da je novac za kupovinu kuće.

"Bila sam zahvalna, ali i zabrinuta da želi prekinuti sa mnom. Nisam ni pomislila da je planirao nešto drugo, nasilje nad nekim drugim", dodala je u izjavi, prenosi BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak