Objavili snimak: Reakcije policije nakon pucnjave u Las Vegasu

Radiosarajevo.ba
Objavili snimak: Reakcije policije nakon pucnjave u Las Vegasu
Policija Las Vegasa objavila je snimku s policijske kamere, koja pokazuje prvu reakciju policije na pucnjavu u Las Vegasu, tokom koje je Stephen Paddock na 32. spratu hotela jurišnim puškama ubio 58 ljudi, dok je preko 500 osoba povrijeđeno.

"Idite na drugu stranu! Iz ovog smjera dolaze pucnjevi! Idite na drugu stranu! Hej, momci, pucaju točno prema nama. Ostanite dolje!", upozorava svoje kolege policajac na čijem je ramenu kamera. Drugi policajac kolegama govori kako pucnjava dolazi s prozora, sjeverno od Mandaley Baya.

Na kraju snimke policajac hvata civila koji se našao na otvorenom u trenutku dok se čuje nova rafalna paljba i govori mu da se vrati i ostane na sigurnom.

Policija Las Vegasa saopćila je da je napadač Steven Paddock, koji je otvorio paljbu po publici na country muzičkom festivalu Route 91 Harvest imao kamere kojima je nadgledao situaciju izvan hotelske sobe odakle je i pucao.

Šerif Las Vegasa Joe Lomabrdo rekao je da je napadač Paddock postavio kamere kako bi mogao vidjeti da li neko dolazi da ga uhapsi, ne ponudivši više detalja.

Policija je također objavila da je Paddock pucao u masu ljudi između devet i 11 minuta prije nego što se ubio.

Šerif je rekao i da su vlasti u Paddockovoj kući u Renou pronašli pet pištolja, dvije sačmare i pregršt municije, navodi AP.

Policija se nada kako će barem dio odgovora pronaći kod Paddockove djevojke Marilou Danley, koja je rodom s Filipina. Danley, koja je zapravo ima australski pasoš, nakon masakra u Las Vegasu locirana je na Filipinima, no u međuvremenu se vratila u SAD gdje su je dočekali agenti FBI-ja. Reuters prenosi neimenovani američki izvor koji tvrdi da Danley nije uhapšena, već da se FBI nada kako će pristati na razgovor s istražiteljima.

Filipinska policija ističe da je povratak Danley s Filipina u SAD koordiniran s FBI-jem te da se ona vratila kako bi dokazala kako ni na koji način nije bila umiješana u najgori pokolj koji je jedna osoba vatrenim oružjem ikad počinila na tlu SAD-a u modernoj povijesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije