Otac djevojčice otete u Gazi sada se slomio u suzama: ‘Ovo što joj rade gore je od smrti‘

19
Radiosarajevo.ba
Otac djevojčice otete u Gazi sada se slomio u suzama: ‘Ovo što joj rade gore je od smrti‘

Emily Hand oteta je iz kreveta u kibucu Be‘eri 7. oktobra kad su hiljade naoružanih terorista pohrlile preko obližnje granice Gaze. Otac osmogodišnjakinje Thomas Hand rasplakao se jer smatra da će uvjeti u tunelima Gaze, koje uspoređuje s holokaustom, djevojčicu psihički slomiti, piše Daily Mail.

Thomas se obradovao kad je saznao da je njegova kćerka bila među 1.400 ubijenih u napadu jer je znao kakvi se užasi pripremaju za one koji su odvedeni kao taoci. Uoči njenog devetog rođendana koji je u petak, 17. novembra, borio se sa suzama priznajući da ne može zamisliti kroz šta djevojčica prolazi, ali ne dopušta osjećajima da se umiješaju u njeno spašavanje.

"Niko od njih se neće vratiti onakav kakav je došao tamo. Ne želim uopće razmišljati u kakvim je uvjetima, moguće je da ih drže kao stoku", rekao je za CNN.

Garo spasio život mladiću Dariju: Priča iz BiH pokazuje da je pas čovjeku najbolji prijatelj

Obećao je da će cijeli svoj život posvetiti da popravi štetu ako mu se Emily vrati, kaže da neće ići u školu godinu dana i da će je odvesti u Disney World samo da bude sretna.

Prisjetio se i trenutka kad su mu izraelske vlasti javile da je i njegova djevojčica među hiljadama koje je napao Hamas.

Ocu javili da mu je kćerka ubijena, a onda totalni preokret: ‘Kćer vam je živa'

"Kad su mi rekli da je mrtva, osmjehnuo sam se jer je to bila najbolja moguća vijesti. Bila je ili mrtva ili u Gazi, ako znate išta o tome što rade ljudima u Gazi - to je gore od smrti. Vjerovatno nema hrane ni vode, nalazi se u mračnoj sobi s ko zna koliko ljudi i boji se svake minute, sata i dana. Smrt je bila blagoslov, apsolutni blagoslov", rekao je otac.

Rekao je da se teško nosi sa saznanjem da je njegova djevojčica taokinja u srcu Hamasove podzemne terorističke mreže dok se oko nje vodi bitka, piše Jutarnji.

"Svaki dan već 38 dana pokušavam ne razmišljati o tome kroz šta prolazi jer je previše bolno. Ona je irska državljanka pa vršimo pritisak i na irsku vladu. Svaka najmanja informacija daje nam nadu da ćemo izvući Emily i svu djecu i bebe iz Gaze", rekao je.

Na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minutu sva aktuelna dešavanja iz Pojasa Gaze, Palestine i Izraela možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak