Ovo je čekao cijeli svijet: Benjamin Netanyahu otkrio šta je izraelski plan s Pojasom Gaze

10
Radiosarajevo.ba
Ovo je čekao cijeli svijet: Benjamin Netanyahu otkrio šta je izraelski plan s Pojasom Gaze
Foto: EPA - EFE / Benjamin Netanyahu

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu imao je intervju za američki ABC News gdje je otkrio koji je plan Izraela s teritorijom Pojasa Gaze. 

Netanyahu je počeo intervju naglašavajući izraelske zahtjeve za prekid vatre u Pojasu Gaze. Kako je rekao: "Neće biti općeg primirja u Gazi bez oslobađanja naših taoca. Što se tiče taktičkih kratkih prekida, sat tu, sat tamo. Imali smo ih prije, pretpostavljam, provjerit ćemo okolnosti kako bi omogućili ulazak humanitarne pomoći ili da naši taoci pojedinačno napuste Gazu. Ali ne mislim da će biti općeg primirja."

Nastavio je o potencijalnom primirju, rekavši kako će to samo zaustaviti ratne napore i da o tome neće biti diskusije u narednom periodu. 

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Od početka ovog sukoba, 7. oktobra, veliki dio javnosti je želio čuti plan Izraela s Pojasom Gaze, kada se sukob završi. Netanyahu je dugo ovaj plan 'čuvao' za sebe, a u ovom razgovoru ga je otkrio. 

"Izvjesno je da će Izrael, na neodređeno vrijeme, imati ukupnu odgovornost za sigurnost jer smo vidjeli što se događa kada je nemamo. Kada nemamo tu sigurnosnu odgovornost, ono što imamo je izbijanje terorizma Hamasa u razmjerima koje nismo mogli ni zamisliti", rekao je Benjamin Netanyahu. 

Na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minutu sva aktuelna dešavanja iz Pojasa Gaze, Palestine i Izraela možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije