Oglasila se austrijska ministrica Alma Zadić i otkrila šta je rekla Komšiću i Konakoviću

13
Radiosarajevo.ba
Oglasila se austrijska ministrica Alma Zadić i otkrila šta je rekla Komšiću i Konakoviću

Kako smo već pisali, proteklih dana, na marginama Minhenske sigurnosne konferencije odvijala se prava bosanskohercegovačka diplomatska ofanziva koju su predvodili predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, član Predsjedništva Denis Bećirović, te državni ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.

U nizu susreta, političari iz BiH isticali su važnost i značaj otvaranja pregovora BiH sa Europskom unijom, a jučer smo pisali kako se Komšić, između ostalih, susreo i s ministricom pravde u Vladi Republike Austrije Almom Zadić.

Osim europskog puta BiH, iz Komšićevog kabineta doznali smo kako je razgovarano i o jačanju bilateralnih veza između dvije države, sa posebnim osvrtom na ulogu dijaspore koja u cijelom procesu ima značajnu ulogu.

Borba za odlazak na SP: Rukometaši BiH večeras igraju prvi meč baraža protiv Portugala

A, danas je sve prokomentirala i ministrica Zadić.

"Kao dio europske obitelji, budućnost Zapadnog Balkana je u EU", navela je ona, pa podvukla: "Proširenje EU na zemlje Zapadnog Balkana važan je korak ka jačanju sigurnosti i stabilnosti u Europi."

"Također je jasno da se put u EU može voditi samo ujedinjeno, pa je potrebno i povjerenje građana u budućnost zemalja. Komšiću, Konakoviću i srbijanskoj ministrici za europske integracije Tanji Miščević ponovno sam potvrdila da, i ja kao ministrica pravde i mi, Austrija, punim plućima u potpunosti podržavamo države na njihovom putu ka EU."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak