Misteriozna smrt milionerskog para zbunila policiju: 'Voljeli bi pružiti objašnjenje, ali...'

0
Radiosarajevo.ba
Misteriozna smrt milionerskog para zbunila policiju: 'Voljeli bi pružiti objašnjenje, ali...'

Smrt milijunaškog para iz Berkshirea u francuskoj vili sa bazenom ostala je misterija, unatoč istrazi.

David i Diana Shamash, starosti 82 i 80 godina, pronađeni su potopljeni u bazenu svoje luksuzne vile izvan Montpelliera, Francuska, 2022. godine.

Par je pronađen od strane prijatelja koje su pozvali na večeru.

Vratile su se: Orke potopile još jedan brod u Mediteranu

Mrtvozornica iz Berkshirea, Priya Malhotra, danas je proglasila slučaj s otvorenim zaključkom jer uzrok smrti para nije mogao biti utvrđen.

Direktor firme i njegova supruga, tajnica firme, bili su na produženom odmoru u vili koju su posjedovali kad se dogodila ova dvostruka tragedija.

Misteriozna smrt manekenke Ivane, porodica misli da je ubijena?

Shamash je bio direktor 10 firmi za nekretnine s imovinom od više od 5 miliona funti, a također je bio tajnik još četiri firme iste vrijednosti.

Mrtvozornica je rekla na istraživanju u Readingu: "Tužan slijed događaja u ovom slučaju bio je taj da su David i Diana bili na odmoru u svojoj kući u Francuskoj koju su redovito posjećivali.

Svoje prijatelje od 35 godina pozvali su na večeru. Bili su zabrinuti jer nisu mogli dobiti Davida i Diane Shamash. Par je došao do vile oko 20 sati i otkrio par mrtvih u bazenu vile.

Smrti su potvrđene, provedena je post-mortem i toksikologija u Francuskoj i Velikoj Britaniji - ni jedno od toga nije moglo pružiti medicinski uzrok smrti. Francuske vlasti isključile su umiješanost treće strane i svaku sumnju na zločin."

Nova misteriozna smrt: ‘Anino tijelo pronašao je otac. Sjetite se što se dogodilo njenom šefu...‘

Porodica Thillaye du Boullay, koja je bila u odličnim odnosima s parom Shamash 35 godina, pozvana je u luksuznu vilu Shamash 30. jula 2022. godine na večeru.

Međutim, gospodin i gospođa Thillaye du Boullay pronašli su vrata zatvorena, ali otključana, i stol nije bio postavljen.

Zatim su otkrili tijela gospodina i gospođe Shamash u bazenu.

Istraživanje francuske policije na imanju blizu grada Gignac, Francuska, nije pokazalo znakove provala, a telefon se punio u kuhinji na drvenom ormariću.

Primjećujući istraživanje francuske policije, mrtvozornica Malhotra je rekla na istrazi da je održavanje bazena bilo nezadovoljavajuće, s pločicama koje su bile odvojene ili nedostaju, te lišćem, puževima i kamenjem na dnu bazena.

Misteriozna smrt prve žene, druga supruga ga ubila: Stravična sudbina 39-godišnjeg biznismena

Na istrazi se čulo da je gospodin Shamash imao moždani udar prije šest do osam godina. Također je imao glaukom u desnom oku, te je patio od sljepoće u lijevom oku i od visokog krvnog pritiska.

"Minimalne" količine alkohola pronađene su u krvi gospodina Shamasha, dok se kod gospođe Shamash pronašla značajnija količina alkohola.

Međutim, Malhotra dodala je da to može biti rezultat samog postupka post-mortem.

Prvi odgovoritelj također je pronašao električnog robota za čišćenje bazena u vodi s njihovim tijelima. Međutim, nije jasno je li igrao ulogu u njihovim smrtima.

Malhotra je primijetila da je gospodin Shamash znao plivati, ali gospođa Shamash je imala poteškoća u plivanju.

Gospođa Malhotra zaključila je slučaj, rekavši: "Željela bih na neki način pružiti objašnjenje o tome kako su umrli, ali dokazi mi ne dopuštaju donošenje zaključka koji se može objasniti porodici kako su umrli. Nije definitivno došlo do zaključka o tome kako su umrli", piše Daily Mail

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak