Kompanija otkazala uslugu: Zašto više ne možete pratiti pošiljke preko DHL -a?

0
Radiosarajevo.ba
Kompanija otkazala uslugu: Zašto više ne možete pratiti pošiljke preko DHL -a?

Nakon što je narudžba poslana, kupci obično željno čekaju svoj paket i prate ga s DHL-om. Ali sada ta usluga nije moguća.

Čim je narudžba poslana, korisnici DHL-a zapravo imaju priliku pratiti gdje se tačno roba trenutno nalazi.Međutim, kompanija za dostavu pošiljki trenutno je otkazala uslugu i precizno praćenje više ne funkcionira.

Riječ je o informaciji o lokaciji koju DHL zapravo uvijek daje kada je paket na putu prema vama. Obično DHL uvijek daje informacije u kojem se paketnom centru roba trenutno nalazi.

Rasterećeni Željezničar gostuje Igmanu u Konjicu i traži novu pobjedu

Ako je paket skeniran u jednom od oko 35 paketnih centara širom Njemačke, kupci to mogu vidjeti. Čak i ako je konačno stigao na odredište i ukrcan u dostavno vozilo, piše RUHR24.

Na taj su način korisnici mogli procijeniti kada će paket stići čak i ako DHL još nije prikazao tačno vrijeme isporuke. Ako je paket još uvijek u južnoj Njemačkoj, neće nužno stići u Hamburg sljedeći dan.

Još uvijek postoje izvještaji da je pošiljka obrađena od strane DHL-a ili da je stigla u državu kupca robe. Međutim, DHL ne navodi lokaciju paketnih centara u kojima se roba nalazi.

April donosi velike promjene za stanovnike Njemačke: Pročitajte o čemu se radi

Kako javlja Inside Digital, točna lokacija nije navedena od početka marta. Kupac se na Twitteru obratio DHL-u vezano za problem praćenja pošiljaka

Iz DHL-a su rekli kako je ovo samo privremeno stanje i da se trenutno radi na prikazu lokacija u praćenju pošiljaka. 

'Ovo je privremeni posao. Nažalost, trenutno nije moguće tačno predvidjeti kada će to završiti.”

Italija do kraja godine ostaje bez ruskog plina

Međutim, dok funkcija DHL-a ponovno ne proradi i svim kupcima ponovno ne bude prikazana lokacija pošiljke, postoji način da saznate lokaciju.

Prema Paketdi, praćenju pošiljaka s informacijama o lokaciji i dalje se može pristupiti na dhl.com (ne na dhl.de).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak