Kakav 'šamar' za prvu damu Francuske: Internet bruji o videu kraljice Camille i Brigitte Macron

1
Radiosarajevo.ba
Kakav 'šamar' za prvu damu Francuske: Internet bruji o videu kraljice Camille i Brigitte Macron

Sve oči javnosti bile su uprte u kraljicu Kamilu koja se 6. juna pojavila na događaju poznatom kao Dan D u Normandiji u Francuskoj u društvu supruge francuskog predsjednika Emanuela Macrona, Brigitte Macron.

U trenutku kada su dame položile vijence na spomenik Brigitte je pružila ruku kraljici želeći da se drže za ruke tokom tog važnog trenutka, nakon čega je doživjela neprijatnost - kraljica joj nije uzvratila, već ju je ignorisala.

Kao što se vidi na video snimku koji je Daily mail podijelio na mreži X, supruga francuskog predsjednika Emanuela Macrona pokušala je da uhvati kraljicu za ruku i na kratko to i učinila, ali joj Camila nije uzvratila, već je mirno držala ruku pored tijela.

Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

Nakon toga Brigitte je zakoračila u stranu i sklopila ruke ispred sebe. Dvije žene su zatim stajale na trenutak u tišini prije nego što su se ponovo pridružile svojim muževima, kralju Charlesu i predsjedniku Macronu.

Pravila u vezi sa interakcijom članova britanske kraljevske porodce često su tema o kojoj se raspravlja u medijima.

Na web stranici kraljevske porodice, koja tek treba da bude ažurirana u potpunosti piše:

"Ne postoje obavezni kodeksi ponašanja prilikom susreta s kraljicom ili članom kraljevske porodice, ali mnogi ljudi žele da posmatrajte tradicionalne forme, koja podrazumijeva blagi naklon, ali ono što je još važno jeste činjenica da 'rukovanje nije zabranjeno'.

Iz svega ovog proističe zaključak da Camilin potez nije dio protokola, već njena želja da se jednostavno ne drži za ruke sa prvom damom Francuske.

Dokazujući da ne postoje stroga pravila o tome kako se pozdraviti, kralj Charles (75) pozdravio je predsjednika Macrona zagrljajem kod britanskog Memorijala u Normandiji i poljubio ruku njegovoj ženi.

Kralj i kraljica su svoje formalno jutro završili događajem u britanskom Memorijalu u Normandiji, gde su se sastali sa veteranima i otvorili Centar za obrazovanje i učenje Winstona Churcila, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak