Kraljica Camilla progovorila o zdravstvenom stanju kralja Charlesa i podijelila frustracije

0
Radiosarajevo.ba
Kraljica Camilla progovorila o zdravstvenom stanju kralja Charlesa i podijelila frustracije
Foto: AA / Kralj Charles i Kraljica Camilla

Kraljica Camilla danas je šaljivo primijetila da bi kralj Charles "postajao bolji" - ako bi "se dobro ponašao".

Camilla, 76, rekla je gostima na baštenskoj zabavi da kralj postiže postepeni napredak nakon dijagnoze karcinoma, ali je podijelila svoje frustracije zbog toga što njen suprug radi tako naporno tako brzo. Charles je prošle sedmice odradio pet kraljevskih obaveza u roku od 48 sati uslijed nedavnog povratka na javne dužnosti.

Kralj se nije mogao pridružiti Camilli u Lamb House-u u mjestu Rye, na zabavi u četvrtak 16. maja jer je bio "odvučen na neke manje važne zadatke". Kraljica Camilla, koja je bila počašćena nastupom glumaca Timothyja Westa i Hayley Mills na događaju, rekla je da se Charles dobro oporavlja, ali da je "prilično ljut što nije mogao biti tamo" na imanju Nacionalnog trusta, domu autora EF Bensona.

Svećenik iz BiH proslavio stupanje u službu: "Danas, majko, rediš svoga sina"

Svećenik iz BiH proslavio stupanje u službu: "Danas, majko, rediš svoga sina"

Rekla je da kralj postaje bolje prije nego što je u šali dodala: "Pa, postao bi bolji da se dobro ponaša." Camilla, ipak, uživala je u svojem književnom danu uz obalu, prikladno, s obzirom da je upravo pokrenula svoj književni festival. Njena manifestacija u Hampton Court Palaceu sljedećeg mjeseca okupit će njenih prijatelja glumaca A liste, uključujući Miriam Margolyes i Helenu Bonham-Carter, za spektakularan nastup.

I Camilla, koja se udala za Charlesa prije 19 godina prošlog mjeseca, danas je rekla kako posebno uživa u seriji Harry Potter. Pitala ju je devetogodišnja lokalna djevojčica Bess: "Da li postoji neko fiktivno mjesto iz knjige na koje biste voljeli putovati i zašto?"

Kraljica je odgovorila: "Jedno mjesto koje bih voljela posjetiti je Hogwarts. Voljela bih skočiti na Ekspres i otići u Hogwarts i sjesti u tu divnu dvoranu i čekati da kapa dođe i odabere mi kuću", javio je Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije