Harry zaplakao kada je kralj Charles dao njegovom bratu titulu koja je mlađem princu pripadala

6
Radiosarajevo.ba
Harry zaplakao kada je kralj Charles dao njegovom bratu titulu koja je mlađem princu pripadala
Foto: EPA-EFE / Pričevi William i Harry sa ocem, sada kraljem Charlesom

Princ Harry je prasnuo u suze kada je kralj Charles najavio novo priznanje za svog brata, princa Williama, tvrdi stručnjak za kraljevsku porodicu.

Vojvoda od Sussexa se ovog tjedna vratio u Ujedinjeno Kraljevstvo povodom 10. godišnjice Invictus Igara. Neposredno nakon što je stigao u London, otkriveno je da kralj Charles nema vremena da se sastane sa svojim sinom, uprkos sedmicama spekulacija da bi se mogli sastati.

I onda, samo nekoliko sati nakon što je potvrđeno da kralj Charles neće sresti princa Harryja, Buckinghamska palata je objavila da će kralj dodijeliti princu od Walesa vojnu čast koja je dugo smatrana namijenjenom vojvodi od Sussexa. Princ William sada je pukovnik Kraljevskog vazduhoplovstva - u regimentu s kojim je princ Harry služio u Afganistanu.

Danis Tanović prije 23 godine osvojio prestižno priznanje i onda je krenula svjetska priča

Danis Tanović prije 23 godine osvojio prestižno priznanje i onda je krenula svjetska priča

Kraljevski stručnjak i autor Tom Quinn ekskluzivno je rekao The Mirroru: "Kralj Charlesova najava da će princ Harry biti razriješen dužnosti pukovnika Kraljevskog vazduhoplovstva je pravi udarac za sina koji se uvijek osjećao marginaliziranim i nedovoljno cijenjenim."

"Ono što čini situaciju mnogo gorem jeste to što se uloga daje upravo čovjeku kojeg Harry vidi kao uzrok mnogih svojih problema - njegovom bratu. I najava je namjerno napravljena tokom Harryjevog kratkog posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi imala maksimalan uticaj - pokazuje Harryju da zaista više nije dobrodošao."

Quinn tvrdi da su stariji članovi kraljevske porodice 'znali' da će najava "stvarno povrijediti" Harryja, prije nego što je otkrio da je "navodno bio u suzama kad je čuo". Dodao je: "Ali odlučili su da su rukavice skinute i da Harry treba shvatiti da kada izda porodicu, ne možete samo izbjeći stvari koje niste voljeli raditi kao radni član kraljevske porodice. Gubite i stvari koje ste voljeli."

"Biti pukovnik Kraljevskog vazduhoplovstva bilo je nešto u čemu je Harry zaista uživao i na šta je bio vrlo ponosan," nastavio je Quinn. "Cijela situacija djeluje ishitreno, kao da jedva čekaju da se riješe ovog problematičnog princa - zbog čega će Harryjeva uloga biti prenesena na Williama za samo nekoliko dana, 13. maja.

"Harry osjeća da je njegovo vrijeme u vojsci bilo rijetko sretno razdoblje u njegovom životu kada je bio prosuđivan po svojim zaslugama kao čovjek, a ne kao član Kraljevske porodice", Zaključio je Quinn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije