Nema pomirbe na dvoru: Princ Harry dolazi u Britaniju ali se brat i otac neće vidjeti s njim

1
Radiosarajevo.ba
Nema pomirbe na dvoru: Princ Harry dolazi u Britaniju ali se brat i otac neće vidjeti s njim
Foto: EPA / Princ Harry na krunisanju kralja Charlesa III

Princ Harry neće se sastati s kraljem Charlesom tokom njegovog kratkotrajnog posjeta Velikoj Britaniji, ali se nada da će ga uskoro vidjeti, rekao je njegov glasnogovornik.

Harry je putovao iz svoje kuće u Kaliforniji, stigavši u London ranije danas, kako bi prisustvovao službi u katedrali sv. Pavla sutra, povodom obilježavanja 10. godišnjice Invictus igara, koje je osnovao za povrijeđene vojnike i vojnike koji su se natjecali u raznim sportovima. Tokom njegove posjete Britaniji, smatralo se da bi mogao sresti svog oca, s kojim ima kompliciran odnos, ali izgleda da to nije moguće.

Glasnogovornik vojvode rekao je: "Nažalost, to neće biti moguće zbog punog programa Njegove Visosti. Vojvoda naravno razumije obaveza svog oca i različite druge prioritete i nada se da će ga uskoro vidjeti."

Helikopter s iranskim predsjednikom grubo prizemljio: Na mjesto incidenta upućene sve hitne službe

Helikopter s iranskim predsjednikom grubo prizemljio: Na mjesto incidenta upućene sve hitne službe

Harry je danas stigao u prijestonicu, putujući bez svoje supruge Meghan Markle ili njihove djece princa Archieja i princeze Lilibet. Vjeruje se da obavlja nekoliko obaveza vezanih za Invictus igre ovog popodneva i viđen je kako posjećuje Armoury House na istočnom Londonu, gdje je učestvovao u panel diskusiji koju je vodila bivša voditeljica BBC-ja, Louise Minchin, na jednodnevnom sastanku, nazvanom Razgovor Fondacije Invictus igara, prenosi Mirror

Harryjev put u Veliku Britaniju njegov je drugi posjet ove godine, nakon putovanja u februaru da vidi svog oca dan nakon što je objavljeno da Charles ima rak. Harry je uspio vidjeti svog bolesnog oca samo 30 minuta u Clarence Houseu. To je označilo korak u izlječenju njihovog odnosa koji je narušen nakon što su Harry i Meghan napustili kraljevski život 2020. i preselili se u SAD. U nedavnom televizijskom intervjuu u SAD-u, Harry je rekao da se nada da će dijagnoza kralja imati "pomirujući efekat" na porodicu.

Ponovni susret sa njegovim udaljenim starijim bratom princem Williamom također ne izgleda kao da je na pomolu. Insajder je rekao: "Njihov odnos ostaje izuzetno narušen. Harry je privatno izrazio želju da sjedne sa svojim bratom, ali sada nije vrijeme."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije