Izrael krenuo sa žestokim udarima na još jednu zemlju: Napadnuti ciljevi u ključnom gradu

10
Radiosarajevo.ba
Izrael krenuo sa žestokim udarima na još jednu zemlju: Napadnuti ciljevi u ključnom gradu

U nedjelju, 29. septembra, Izrael je izveo intenzivno bombardovanje grada Hodeidah.

Izraelske obrambene snage (IDF) potvrdile su napad na Jemen u kojem je, kako kažu, sudjelovalo više desetaka aviona.

"Izraelske zračne snage napale su terorističke mete hutista u Jemenu, 1800 km od države Izrael. Deseci IAF-ovih zrakoplova -uključujući borbene, avione za dopunu gorivom u zraku i obavještajne avione, napali su u nedjelju vojne ciljeve koji pripadaju terorističkom režimu Huta u područjima Ras Isa i Al Hudaydah.

Nakon što je poništen gol Edina Džeke, Mourinho napravio potez koji do sada u fudbalu nije viđen

Mete su uključivale elektrane i morsku luku koja se koristila za uvoz nafte, a koje je teroristički režim Huta koristio za prijenos iranskog oružja u regiju, uz vojne zalihe i naftu.

Udari su izvedeni kao odgovor na nedavne napade Huta na Izrael. IDF je odlučan nastaviti djelovati protiv svih prijetnji građanima Izraela na bilo kojoj udaljenosti - blizu ili daleko", saopćili su.

Visoki dužnosnik Huta Nasr ad-Din Amer, koji je također šef jemenske novinske agencije Saba, oglasio se na X-u.

"Napadi nisu uspjeli. Poduzete su mjere predostrožnosti, spremnici nafte unaprijed su ispražnjeni u luci Ras Issa i Hodeidah, a postojao je i plan za hitne slučajeve. Cionisti neće zaustaviti naše operacije, samo će ih učiniti još kvalitetnijima", napisao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak