Izrael gađao šatorska naselja u kompleksu bolnice Al-Aqsa: Četvero Palestinaca poginulo

1
Radiosarajevo.ba
Izrael gađao šatorska naselja u kompleksu bolnice Al-Aqsa: Četvero Palestinaca poginulo

Izraelske snage izvele su u noći sa subote na nedjelju napad na šatorska naselja u kompleksu bolnice Al-Aqsa u centralnoj Gazi, pri čemu je poginulo četvero Palestinaca, dok je najmanje 18 osoba povrijeđeno.

Napad je izazvao veliki požar u kojem su uništeni brojni šatori i lične stvari raseljenih osoba koje su potražile sklonište u ovom improvizovanom prihvatilištu.

Prema izvještaju Tareqa Abu Azzouma, koji se javlja ispred bolnice Al-Aqsa u Deir al-Balahu, izraelske snage su prije napada izviđale područje koristeći bespilotne letjelice, a zatim su izvele snažnu eksploziju bez prethodnog upozorenja. Svjedoci su opisali užasnu paniku među ljudima dok su tražili svoje najmilije među ubijenima i ranjenima.

Pred brojnom publikom: U toku su 10. po redu skokovi na Bentbaši

Ovaj napad je izazvao dodatnu zabrinutost zbog sigurnosti u Gazi, gdje su bolnice i humanitarne organizacije bile na meti napada. Tareq Abu Azzoum ističe da bolnice, kao mjesta pružanja pomoći i zaštite, ne bi trebale biti ugrožene u konfliktima.

Pored napada na kompleks bolnice, izvještaji iz Civilne zaštite navode da su izraelske snage izvodile napade i u drugim dijelovima Gaze. U jednom napadu iz vazduha ubijena su tri Palestinca u vozilu, dok su u istočnim dijelovima grada Gaze ubijene još tri osobe u napadu bespilotnom letjelicom. Također, napadnut je izbjeglički kamp Al Nuseirat, no projektil koji je ispaljen nije eksplodirao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak