Fox će platiti 787,5 miliona dolara kako bi izbjegao tužbu za klevetu na izborima 2020.

1
Radiosarajevo.ba
Fox će platiti 787,5 miliona dolara kako bi izbjegao tužbu za klevetu na izborima 2020.

Američka televizijska kuća Fox News platit će 787,5 miliona dolara (1,40 milijarde KM) kompaniji Dominion koja proizvodi elektronske mašine za glasanje, nakon sporazuma u posljednjem trenutku u utorak kojim je izbjegnuta tužba protiv te televizije zbog njenih sistematičnih tvrdnji da je ta kompanija učestvovala u "krađi glasova" da bi na američkim predsjedničkim izborima 2020. izgubio Donald Trump.

"Drago nam je što smo postigli rješenje u našem sporu s firmom Dominion Voting Systems", navodi se u saopštenju omiljenog kanala američkih konzervativaca, ubrzo nakon što je sudija u državi Delaware objavio sporazum strana.

TV kanal je također rekao da "prima k znanju sudsku presudu koja je utvrdila da su određene tvrdnje o Dominionu lažne", nakon što je sudija u nalogu od 31. marta rekao da je "kristalno jasno da nijedna tvrdnja o Dominionu na izborima 2020. (nije) istinita".

Poznati meteorolog objavio prognozu do kraja maja. Mnogima se neće dopasti

"Laži imaju posljedice", rekao je advokat Dominiona Justin Nelson, najavljujući iznos koji je Fox News pristao da plati: 787,5 miliona dolara.

Kompanija koju brani prvobitno je potraživala 1,6 milijardi dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak