Detalji o novom napadu nožem u Njemačkoj, objavljeno državljanstvo napadačice

1
Radiosarajevo.ba
Detalji o novom napadu nožem u Njemačkoj, objavljeno državljanstvo napadačice

U Siegenu na zapadu Njemačke 32-godišnja Njemica nožem je u večernjim satima u autobusu izbola šest osoba, pri čemu su tri osobe zadobile povrede opasne po život, javlja njemački WDR.

Najmanje 40 osoba putovalo je autobusom na gradski festival u Siegenu, oko 75 kilometara udaljen od Kölna, kad je oko 19:40 došlo do napada, navodi se u priopćenju.

Policija je uhapsila napadačicu, a u ovom trenutku smatraju da nije riječ o terorističkom napadu.

Zaboravljeni recept: Savršena starinska pita od oraha

Policiju je o napadu izvijestilo nekoliko putnika iz autobusa. Ne navodi se identitet počinitelja, osim da je riječ o ženskoj osobi s njemačkim državljanstvom koja je otprije poznata policiji zbog droge te da je riječ o psihičkoj bolesnici.

Dortmundska policija preuzela je istragu i vodi operaciju. Poziva ljude da ne šire lažna izvješća na društvenim mrežama ili drugim kanalima, a posebno da ne govore da se radi o terorističkom napadu jer za to nema nikakvih dokaza, kako tvrdi policija.

Očevici su za Siegener Zeitung ispričali da su svjedočili strašnim prizorima te da je puno krvi proliveno. Neki su ispričali da su neki putnici iz autobusa izašli zakrvavljeni, a drugi su navodno histerično pobjegli u obližnju šumu. Čuli su se pozivi u pomoć.

Novi napad nožem u Njemačkoj: Žena u autobusu ranila pet osoba

Glasnogovornik prijevozničke kompanije Westfalen-Süd rekao je novinama da je vozač autobusa reagovao prisebno kada se dogodio napad. Zaustavio autobus odmah nakon što je nastao metež u vozilu i otvorio sva vrata. To je putnicima omogućilo brzi bijeg iz autobusa i možda spriječilo crnji scenarij. Prema novinskim izvješćima, u autobusu je bilo i djece i mladih.

Gradonačelnik Steffen Mues razgovarao je s očevicima na licu mjesta i zahvalio onima koji su prvi reagirali.

Nakon napada nožem u Solingenu prije sedam dana, u kojem je osumnjičeni islamist ubio troje ljudi, na proslavi 800. rođendana Siegena tokom vikenda bit će pojačane mjere sigurnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak