Novi napad nožem u Njemačkoj: Žena u autobusu ranila pet osoba

1
Radiosarajevo.ba
Novi napad nožem u Njemačkoj: Žena u autobusu ranila pet osoba
Foto: Prtscr / X.com / Siegenu

Pet osoba povrijeđeno je, od kojih su tri u kritičnom stanju, u napadu nožem u autobusu u gradu Siegenu na zapadu Njemačke, saopćila je policija u petak, 30. augusta.

Uhapšena je 32-godišnja napadačica, rekla je policija.

Najmanje 40 osoba putovalo je autobusom na gradski festival u Siegenu, oko 75 kilometara udaljen od Kölna, kad je do napada došlo oko 19:40 sati, navodi se u saopćenju.

Represija nad novinarima u RS: Autor dokumentaraca o logorima saslušan u bijeljinskoj policiji

Represija nad novinarima u RS: Autor dokumentaraca o logorima saslušan u bijeljinskoj policiji

Policija u Siegenu pozvala je građane da "ne šire lažne vijesti na društvenim mrežama ili drugim kanalima, a posebno da incident ne dovode u vezu s terorističkim napadom." Zasad nema informacija o motivu napada.

Policija je u petak navečer još uvijek na mjestu događaja, a u toku je prikupljanje dokaza i ispitivanje svjedoka, javlja Jutarnji.

Do incidenta je došlo sedam dana nakon fatalnog napada nožem u gradu Solingenu na zapadu Njemačke, kad je napadač ubio tri, a povrijedio osam osoba.

Osumnjičeni počinitelj, 26-godišnji Sirijac, nalazi se u pritvoru. Teroristička skupina Islamska država preuzela je odgovornost za napad, iako njemačke vlasti još uvijek istražuju vjerodostojnost toga navoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije