Nije jeo 4 dana: 7-godišnji dječak prodavao plišanog medvjedića da kupi hranu

Radiosarajevo.ba
Policija u američkoj državi Ohio objavila je potresnu priču roditeljske nebrige za djecu.

Sedmogodišnji dječak, koji nije jeo četiri dana, pokušao je prodati svog plišanog medvjedića da kupi hranu!

Slučaj je otkrio policajac Steve Dunham kada je ispred jedne trgovine u gradu Franklinu ugledao dječaka koji pokušava prodati plišanog medvjedića.

"Prizor mi je slomio srce. Dječak koji pokušava prodati svoju igračku da kupi hranu jer nije jeo četiri dana", rekao je Danam.

Dok je Danam nahranio dječaka i potom ga doveo u stanicu druga dva policajca otišla su u dom roditelja – Tammy i Michaela Bethela. Tamo su zatekli četiri starija dječaka u porodičnoj kući, među smećem, mačijim urinom i bubašvabama.

Na osnovu onoga što su vidjeli, istražitelji su protiv nesavjesnih roditelja podnijeli podužu prijavu koja uključuje "život u kući s velikim rizikom za zdravlje i sigurnost, zanemarivanje higijene, držanje pokvarene hrane, neadekvatnu ishranu i izgladnjivanje djece, omogućavanje sedmogodišnjem dječaku da luta bez roditeljskog nadzora..."

Na Facebooku majka Tammy Bethel odbija optužbe: Pokušala se opravdati da su njeni sinovi imali normalnu ishranu, a da je prljavština u kući zaostala sa zabave jednog od dječaka s vršnjacima.

No, slike koje je objavila policija teško će je osloboditi krivnje. Roditelji izlaze pred sud narednog mjeseca, a dotad su im zabranjeni kontakti s djecom koja su povjerena rodbini.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak