Američki muslimani se oglasili povodom napada na Liban. Poslali i jasnu poruku Bidenu

7
Radiosarajevo.ba
Američki muslimani se oglasili povodom napada na Liban. Poslali i jasnu poruku Bidenu

Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR), muslimanska organizacija za građanska prava, kritikovala je američku vladu jer se nije pozabavila izraelskim ubijanjem Amerikanaca u Gazi i Libanu.

Osuda je uslijedila nakon što je u nedavnom izraelskom zračnom napadu na Liban navodno ubijen američki državljanin Kamel Jawad.

"Samo politika i rasizam mogu objasniti odvratan obrazac ravnodušnosti Bidenove administracije prema tamnoputim Amerikancima koje je ubila izraelska vlada – od novinarke Shireen Abu Akleh preko Aysenur Ezgi Eygi do Kamela Jawada", navedeno je u saopćenju CAIR-a.

Denis Bećirović podržao kandidaturu Benjamine Karić: 'Zajedno za budućnost'

"Svaki član vanjskopolitičkog tima Bidenove administracije trebao bi se stiditi samog sebe jer je omogućio ratne zločine Izraela protiv američkih građana i bezbroj drugih civila.

Ne očekujemo da će ova bezobzirna i saučesnička administracija uraditi bilo šta kako bi Kemalove ubice odgovarale, i ne tražimo više od njih da američke muslimane ubijene u inozemstvu tretiraju kao ljudska bića koja su dostojna zaštite SAD-a."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak