Zbog nesavjesnog sudije u Srbiji čitav sud u karantinu, jedan Srbijanac bio i u BiH

Radiosarajevo.ba
Zbog nesavjesnog sudije u Srbiji čitav sud u karantinu, jedan Srbijanac bio i u BiH

Sudija Osnovnog suda iz Vranja prva je osoba zaražena koronavirusom u Pčinjskom okrugu - potvrđeno je u četvrtak iz Kriznog štaba ovog grada.

Kako srbijanski mediji pišu, sudija je donio virus iz Češke, gdje je boravio od 5. do 11. marta. Trenutno je hospitaliziran na Infektivnoj klinici u Nišu i stanje mu je za sada stabilno. Donijeta je odluka da svi zaposleni u ovom sudu idu u karantin, odnosno izolaciju.

Na hitnoj sednici vranjskog Kriznog štaba, gradonačelnik Slobodan Milenković kazao je da se potvrdom jednog slučaja zaraze situacija u gradu bitno promijenila. Donijeta je odluka da se poveća broj ljekara koji će dežurati u vranjskom Call-centru, jer se povećao i broj poziva građana.

Stanje je mobilno i u Čačku, gdje u Opštoj bolnici leži troje pacijenata, dvoje iz ovog grada i jedan sa teritorije Gornjeg Milanovca, za koje se osnovano sumnja da imaju upalu pluća izazvanu virusom korona. Virusološka identifikacija je u toku i sa pacijentima se postupa u skladu sa preporukama. Stanje bolesnika za sada nije kritično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak