Vučić se obrušio na Muniru Subašić: 'Pa onda pustite izjavu te gospođe da vidite kako je plemenita'

36
Radiosarajevo.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju, 13. jula, da nije bilo nikakvog falsifikata u vezi sa interpretacijom izjave Munire Subašić iz Udruženja „Majke Srebrenice“ koja se odnosi na njega i da se u to svako može uvjeriti, te dodao da je jasno kakav se tip kampanje vodi.

Aleksandar Vučić je rekao novinarima u Kairu da može da zamisli kakva bi bila reakcija da je on za bilo koga u svijetu rekao „Molim Boga da ga kazni“, a da je Munira Subašić baš to rekla nedvosmisleno i jasno.

Predsjednik Srbije je naglasio da su i izjava Subašić i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i ministra odbrane u vijeću ministara Zukana Heleza dio iste kampanje i da je to i očekivano, te da je važno biti obazriv i čuvati mir, prenose srbijanski mediji.

Heroji dana: Mladi volonteri na 46 stepeni podijelili na ulici 2.000 boca vode u najtoplijim danima

"Mir radi u korist svih, a najviše u korist Srbije", rekao je Vučić i dodao da je najlakše da Helez laže svoje sunarodnike o malim penzijama u Srbiji i o tome da je on nosio snajper oko Sarajeva, nego da prizna ono što je vidljivo – kako Srbija napreduje.

FOTO: Društvene mreže: Munira Subašić

Vučić je rekao da jedna laž sustiže drugu, a da onima koji napadaju Srbiju smeta što se ona ne boji hajki, napada i ima svoju samostalnost i nezavisnost.

"Srbija će čuvati mir. Ne samo da nemamo strah od neistina nego nas motivišemo da imamo više prijatelja i da napredujemo najbrže moguće", istakao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da su hrvatski mediji njegovu konferenciju za novinare okvalifikovali kao „neprepričljivu“, a pri tom nisu pustili ništa šta je rekao, baš kao i mediji u Podgorici.

Majke Srebrenice pisale Vučiću i Brnabić: Plemenitu izjavu pretvoriti u prijetnju je novi izum

"Pa onda pustite i izjavu gospođe Subašić da vidite kako je plemenita. Super, ja sam kriv zbog rezolucije. Ja sam na to ponosan, a to da sam bio u pravu pokazuje činjenica da je čak 109 zemalja razumelo isto što i ja", poručio je Vučić.

Podsjetimo, Munira Subašić izjavila je da je predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter) izmislila njenu poruku Vučiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (36)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak