Majke Srebrenice pisale Vučiću i Brnabić: Plemenitu izjavu pretvoriti u prijetnju je novi izum

Radiosarajevo.ba
Majke Srebrenice pisale Vučiću i Brnabić: Plemenitu izjavu pretvoriti u prijetnju je novi izum
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Munira Subašić

Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Majke Srebrenice su poslale otvoreno pismo Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić.

U pismu navode da njihove konstrukcije i manipulacije izjavom majke koja je izgubila porodicu nije ništa drugo nego nastavak genocidne politike iz devedesetih.

"Jednu plemenitu izjavu majke pretvoriti u prijetnju je novi izum Aleksandra Vučića i na njoj bi mu i Gebels pozavidio. Naravno da je ta izjava netom po završenoj konferenciji Vučića fakturisana Ani Brnabić, predsjednici Skupštine Srbije, kako bi izjava dobila na snazi", navode.

Čovjek tukao psa, snimila ga slučajna prolaznica

Čovjek tukao psa, snimila ga slučajna prolaznica

Naglasili su da Munira Subašić nikada nije ni pomislila da poželi smrt ni sinu Mislava Galića koji je odveo njenog sina u smrt, a kamoli da takvo nešto želi djeci ili unucima Aleksandra Vučića.

"Poruka Munire Subašić Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić: živa i zdrava tvoja djeca bila i dao dragi Allah da dočekaju i svoju djecu, da je sreće da i Ana ima svoju i da može osjetiti šta je istinska majčina ljubav" stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije