Vučić o tome gdje se nalazi Radoičić: "Nije povrijeđen, uvjeren sam da će biti ispitan"

2
Radiosarajevo.ba
Vučić o tome gdje se nalazi Radoičić: "Nije povrijeđen, uvjeren sam da će biti ispitan"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se Milan Radoičić, predsjednik Srpske liste, nalazi u centralnoj Srbiji i da će sa njim biti obavljen razgovor u vezi njegovog učešća u grupi napadača koja je ubila pripadnika kosovske policije u Banjskoj i Zvečanima na sjeveru Kosova.

Kako prenose regionalni mediji, Vučić je negirao da je Radoičić povrijeđen tokom oružanog sukoba terorističke grupe sa kosovskom policijom u Banjskoj kod Zvečana.

"Milan Radoičić se nikada nije krio i nikada se nije stidio svoje uloge. On će se svakako odazvati pozivu nadležnih organa Republike Srbije", rekao je Vučić.

Oglasila se policija u vezi filmske pljačke u Banjoj Luci: 'Saznanja pokazuju da su oni još u BiH'

"Uvjeren sam da će biti ispitan. Nalazi se na teritoriji centralne Srbije i naša država i nadležni organi će raditi svoj posao", dodao je Vučić.

Govoreći o snimku koji je objavio ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželal Sveča, a na kojem se vidi Milan Radočić, Vučić je rekao da nije riječ o snimku iz manastira Banjska, već o snimku iz pansiona.

"Da li je autentičan snimak ili ne, to provjeravaju nadležni organi", rekao je Vučić i dodao da očekuje da kosovska strana pokaže kako je ubijen policajac.

Ko je Milan Radoičić koji je rukovodio napadačima odgovornim za ubistvo kosovskog policajca?

Vučić se osvrnuo i na Svečljevu izjavu da je jedan od ubijenih Vulinov tjelohranitelj.

„Taj čovjek je bio u Civilnoj odbrani kada je Aleksandar Vulin bio direktor Kancelarije za Kosovo. On je išao u Gračanicu i jednog dana je bio u njegovom obezbjeđenju", rekao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak