Pratite uživo obraćanje Vučića: Kaže da su Srbi s Kosova ubili policajca

10
Radiosarajevo.ba
Pratite uživo obraćanje Vučića: Kaže da su Srbi s Kosova ubili policajca
FOTO: AA / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u vanrednom obraćanju da je noćas oko 2 sata grupa Srba sa sjevera Kosova postavila barikade kod Banjske.

"Zatim dolazi kosovska policija da ukloni barikade, dolazi do sukoba u kojem je ubijen policajac", kazao je Vučić.

"Šta se ustvari dogodilo? Iako smo o tome govorili mnogo puta, iako sam upozoravao da do ovoga može doći, malo ko želi da čuje. Srbi s Kosova su se pobunili ne želeći da trpe Kurtijev teror. Ni na koji način ne želim da opravdavam ubistvo albanskog policajca. To nikom nije potrebno, ponajmanje srpskom narodu i to u trenutku kada su svi shvatili da je Kurti organizator haosa na Kosovu", kazao je Vučić.

Pogledajte kako igrači Željezničara slave 1. maj: Zajedničko druženje i nezaobilazan roštilj

Pogledajte kako igrači Željezničara slave 1. maj: Zajedničko druženje i nezaobilazan roštilj

Dodao je da su napadači bili u potpunom okruženju za 10 minuta, te da je na njih izveden 'brutalan napad' iako priča o napadačima koji su ubili kosovskog policajca i u manastiru zarobili vjernike iz Novog Sada.

"Tom brzinom opkolili su Srbe da bi dokazali da su Srbi jedini krivci, dežurni krivci", rekao je Vučić uz ciničan smijeh.

Dodao je da 'crkva i Srbija nemaju veze s napadom'.

"Jedini krivac je Albin Kurti. On želi sukob, drugu želju nema. Njemu je životna želja da nas uvuče u sukob s NATO-om. To mu je jedina želja", kazao je, dramatično, Vučić.

Pratite uživo njegovo obraćanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije