Visoke cijene i kritike: 'Kako Hrvati mogu živjeti s ovim cijenama?'

19
Radiosarajevo.ba
Visoke cijene i kritike: 'Kako Hrvati mogu živjeti s ovim cijenama?'

Ove godine se nameće pitanje - je li turistička sezona u Hrvatskoj podbacila? Interne ankete među ugostiteljima otkrivaju značajan pad prihoda od 20 posto u julu u odnosu na isto razdoblje prošle godine. I dok neki tvrde da je ponuda bila usklađena s potrebama gostiju, drugi upozoravaju na potrebu za temeljitim promjenama u turističkoj strategiji.

Turisti koji su ove godine posjetili Hrvatsku iznose različite kritike. Jedna austrijska turistkinja izjavila je: "Cijene su vrlo visoke. Teško je zamisliti kako Hrvati mogu živjeti s ovim cijenama. Putovanje je najbolje iskustvo kada u potpunosti upoznate način života lokalaca."

S druge strane, ugostitelji u Hrvatskoj smatraju da cijene nisu pretjerane te da smanjenje cijena nije rješenje, ističući kako Hrvatska nije destinacija za masovni turizam.

Helikopteri OS BiH uspješno ugasili požar kod Žepča: Situacija se smirila

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, broj gostiju nije opao. Iako rezultati za juli još nisu potpuno zbrojeni, od početka godine zabilježen je skroman rast od jedan posto u broju noćenja.

Hoće li Hrvatska i dalje zadržati svoju poziciju na turističkoj karti ili će sljedeće ljeto donijeti jasniju sliku o pravcu turističkog razvoja zemlje, ostaje za vidjeti. Dok se turizam suočava s izazovima, stručnjaci sugeriraju da je vrijeme za promišljanje i redefiniranje turističke ponude kako bi se bolje prilagodila potrebama i očekivanjima posjetitelja, piše Dnevnik.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak