Iznenađujuće cijene ležaljki na moru: Koliko vi plaćate na popularnim ljetnim destinacijama?

3
Radiosarajevo.ba
Iznenađujuće cijene ležaljki na moru: Koliko vi plaćate na popularnim ljetnim destinacijama?
Foto: Kolaž / Cijene ležaljki na moru

U jednoj od popularnih Facebook grupa, korisnici su nedavno podijelili svoje iskustvo s cijenama ležaljki na raznim destinacijama, pokrenuvši raspravu o troškovima iznajmljivanja ležaljki i suncobrana u različitim mediteranskim zemljama.

Na osnovu objavljenog računa iz Crne Gore, cijene ležaljki od 3. do 5. reda na plažama iznose 15 eura dnevno. Ovaj post izazvao je interes članova grupe, koji su se počeli raspravljati o cijenama u drugim popularnim ljetnim destinacijama.

Komentari članova grupe otkrili su značajne razlike u cijenama ležaljki i suncobrana širom Mediterana. U Grčkoj, na popularnim ljetovalištima, cijena za iznajmljivanje dvije ležaljke i suncobrana iznosi samo 7 eura dnevno. Na Majorci u Španiji, trošak za ležaljku i suncobran je nešto viši, s cijenom od 6 eura za svaku stavku.

Uzbuna u Izraelu: SAD šalje avione i brodove zbog mogućnosti totalnog rata

Uzbuna u Izraelu: SAD šalje avione i brodove zbog mogućnosti totalnog rata

U gradovima Hrvatske, cijene ležaljki variraju. Dok u nekim dijelovima zemlje troškovi iznose od 20 do 25 eura dnevno, u Omišu su cijene znatno niže, s iznosom od samo 5 eura za ležaljku.

Nasuprot tome, u Italiji, cijene su znatno veće. Za dvije ležaljke i suncobran, trošak je 60 eura radnim danima, dok vikendom može doseći i 70 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije