Vatrogasac u Hrvatskoj uhapšen zbog serije pljački: Otkriven i motiv

0
Radiosarajevo.ba
Vatrogasac u Hrvatskoj uhapšen zbog serije pljački: Otkriven i motiv

U srijedu, 14. februara kaštelanski policajci uhapsili su 34-godišnjeg T.K., vatrogasca iz Javne vatrogasne postrojbe Split, osumnjičenog za pet razbojništava te druge zločine na području Splita, Solina i Kaštela.

Motiv ove neobične serije pljački, kako neslužbeno saznaje portal Slobodna Dalmacija, leži u ovisnosti o kockanju koja je zahvatila vatrogasca tokom dugotrajnog bolovanja nakon saobraćajne nesreće.

Uhapšen nakon pljačke u Kaštel Starom, gdje je s pištoljem u ruci ukrao oko 100 eura (195 KM), T.K. je sada pod istragom zbog niza razbojništava koja su se dogodila u posljednjih nekoliko mjeseci. Očekuje se da će, ukoliko optužbe budu potvrđene, vatrogasac ostati bez posla, a vlasti će zatražiti istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Podrška do neba: Navijači stvaraju nevjerojatnu atmosferu na revanšu Zmajeva

Utvrđena je osnovana sumnja da je splitski vatrogasac svoj razbojnički pohod započeo 4. listopada prošle godine kada je ušao maskiran u kiosk u Ramskoj ulici u Splitu te je prijeteći pištoljem uzeo gotovinu. Dvadesetak dana kasnije dolazi u Solin te pokušava opljačkati kiosk, ali ne uspijeva.

Uslijedilo je tromjesečno "mirovanje", a onda je očito zagriženom kockaru ponestalo novaca te je 10. veljače ove godine ušao maskiran u prostoriju punionice plinom u Solinu, opet prijeti oružjem i uzima oko 450 eura (880 KM).

Jeziva pogreška bolnice potresa Sloveniju: Pacijenti u šoku, evo koliku bi odštetu trebali dobiti

Potom 15. veljače dolazi do poslovnice za otkup zlata "Aurodomus" i uzima zlatnog nakita u vrijednosti od oko 200 eura (400 KM). Dva dana kasnije opet maskiran potkapom i s pištoljem u ruci, dolazi do "Studenca" u ulici Vranjički put te uzima 660 eura (1.290 KM). I onda slijedi pljačka benzinske pumpe "Lukoil" u Splitu odakle maskiran i naoružan uzima 300 eura (586 KM) te naposljetku i pljačka u Kaštelima nakon koje je i uhapšen, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak